20 ÅR SIDEN DEBUTEN: Espen Eckbo TV-debuterte i 1996, og har siden blitt ansett som en av landets mest populære komikere.  Foto: Andreas Fadum
20 ÅR SIDEN DEBUTEN: Espen Eckbo TV-debuterte i 1996, og har siden blitt ansett som en av landets mest populære komikere. Foto: Andreas FadumVis mer

Espen Eckbo: - Jeg er ikke stolt av noe

Torsdag starter feiringen av Espen Eckbos 20 år på skjermen, men selv har han vanskeligheter med å skryte av egen suksess.

SEOGHØR.NO: Torsdag kveld er det premiere på TV Norge-programmet «20 år med Espen Eckbo», som er et tilbakeblikk på komiker Espen Eckbos (43) 20 år lange karriere. 

Prosjektet ble satt igang da 43-åringen lå på et sykehus i Italia, nyoperert etter han brakk ryggen i en dramatisk bilulykke i februar. 

Det var da komikeren og to familiemedlemmer var på vei til skirennet i Marcialonga i Italia at bilen de satt i frontkolliderte med en annen bil inne i en tunnel.

I ettertid har komikeren vært på rehabilitering på Sunnaas, noe som har sørget for at han nå er i mye bedre form. 

- Jeg tror jeg kan jobbe ganske normalt til neste år, i hvert fall. Jeg tenker ikke så mye på at jeg er pasient akkurat nå. Det er jeg vel heller ikke, sier Eckbo til Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

PRISVINNER: Under Komiprisen i 2013 stakk Espen Eckbo av med prisen for beste mannlige artist, og prisen for beste forestilling med «Asbjørn Brekke»-show. Foto: Espen Solli
PRISVINNER: Under Komiprisen i 2013 stakk Espen Eckbo av med prisen for beste mannlige artist, og prisen for beste forestilling med «Asbjørn Brekke»-show. Foto: Espen Solli Vis mer

- Flaut å snakke om

43-åringen TV-debuterte i Thomas Giertsens program «Mandagsklubben» i 1996, og siden har han blitt ansett som en av landets mest profilerte komikere. 

I den nye serien får publikum et gjensyn med karakterer som blant andre Asbjørn Brekke, som kanskje er en av hans mest kjente figurer.

Til tross for den årelange suksessen, har komikeren vanskeligheter med å skryte av sin egen karriere.

- Jeg er ikke stolt av noe. Jeg synes dette er så flaut å snakke om, sier han til Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR KARAKTER: En av Eckbos mest kjente karakterer er Asbjørn Brekke, som også har hatt sitt eget humorprogram på TV Norge. Foto: NTB scanpix
POPULÆR KARAKTER: En av Eckbos mest kjente karakterer er Asbjørn Brekke, som også har hatt sitt eget humorprogram på TV Norge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kjente noe «muffens» i ryggen

Espen holdt en relativt lav profil de første månedene etter ulykken, men i starten av juni stilte han imidlertid opp på TV Norges høstlansering.

- Det går bedre og bedre med meg. Jeg er bra nok til å stå her. Jeg blir helt bra, men det tar tid, og i mellomtiden sitter jeg jo hjemme med pilledosettene mine, og gleder meg til neste dose. Jeg har ikke begynt å jobbe med noe nytt ennå, men det regner jeg med at kommer til høsten, sa han fra scenen foran pressen. 

Under et intervju med Aftenposten i slutten av april, fortalte Eckbo åpenhjertig om hva han tenkte da han først forsto at han hadde vært involvert i en bilulykke. 

- Der lå jeg, med brudd i ryggen og fare for å bli lam, på vei til å bli operert på et sykehus i Italia, sa han til avisa.

Saken fortsetter nedenfor.

DRAMATISK: Espen Eckbo var involvert i en skummel frontkollisjon i Italia i februar. Komikeren endte med brudd i ryggen. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige
DRAMATISK: Espen Eckbo var involvert i en skummel frontkollisjon i Italia i februar. Komikeren endte med brudd i ryggen. Foto: Il Giorno dell´ Alto Adige Vis mer

Aftenposten.no publiserte også et videointervju med TV-profilen der han fortalte at han sov da ulykken skjedde, og at han kjente «noe muffens» i ryggen.

Da tenkte Eckbo at det var best å ligge stille og rolig til hjelpen kom. Han ble rask fraktet til sykehuset, og politiet åpnet etterforskning med en gang. 

I den andre bilen satt den italienske høyesterettsdommeren Silvia Monaco. Hun skal også ha blitt hardt skadd. 

LES OGSÅ: - Jeg bommer ofte når folk skal hilse på meg