Erna Solberg møter "Tom" på Blå Kors behandlingsenter på Slemdal i Oslo. Foto: Henning Jensen
Erna Solberg møter "Tom" på Blå Kors behandlingsenter på Slemdal i Oslo. Foto: Henning JensenVis mer

Ernas sterke møte

Rusavhengige «Tom» fikk en uforglemmelig stund med landets statsminister.

SEOGHØR.NO: Statsminister Erna Solberg (53) åpnet mandag Blå Kors nye behandlingssenter på Slemdal i Oslo for mennesker med rusrelaterte problemer. Regjeringen har satset hardt på å styrke tilbudet til rusavhengige, og nå er pengene i ferd med å bære frukter.

UNDERHOLDT: Folkekjære Jørn Hoel underholdt på åpningen av den nye behandlingsinstitusjonen i Oslo. Foto: Henning Jensen
UNDERHOLDT: Folkekjære Jørn Hoel underholdt på åpningen av den nye behandlingsinstitusjonen i Oslo. Foto: Henning Jensen Vis mer

Den splitter nye behandlingsinstitusjonen har 20 langtidsplasser, og mennesker med rusproblemer har selv vært med på å utforme tilbudet som gis.

Under besøket fikk statsministeren treffe 28-åringen «Tom», som er en av de første brukerne på den nye institusjonen.

Han har hatt et rusproblem siden han var 13 år. «Tom» har prøvd det meste av narkotika, men at det var hasjen som var det største problemet.

- Jeg har slitt lenge med traumer og angst. Her føler jeg at jeg blir sett, og tatt på alvor, sier «Tom» til Se og Hør.

Fant tonen.

Tom og statsministeren fant raskt tonen, og Erna brøt isen med å spøke med «Tom».

- Har du ryddet rommet ditt for anledningen, sa Erna med et stort smil til 28-åringen.

Statsministeren og den rusavhengige stod lenge og snakket, og «Tom» skrøt av stedet.

- Jeg kunne ikke ha kommet til noe bedre sted, fortalte han Erna.

For Erna var det et sterkt møte.

- Det er alltid like sterkt å komme ut å møte brukerne personlig. Det som overrasket meg er hvor unge de egentlig var. Mange av de jeg traff her i dag var på en behandlingsinstitusjon for aller første gang, og jeg merket håpet, forventningene, og ønsket de ville ha ut av oppholdet, sier Erna til Se og Hør.

Vil bli personlig trener

«Tom» har satt seg et mål om å bli rusfri, og regner med å være på institusjonen i mellom seks måneder og ett år. Når han er ferdig håper han på å bli personlig trener.

- Jeg er veldig glad i å trene, og når jeg er i gang, glemmer jeg alt annet. Det er veldig deilig, også er jo en stor bonus at det er sunt også!

- Hvordan var det å møte statsministeren?

- Det synes jeg var veldig hyggelig!  Det gikk langt bedre enn forventet! Jeg sliter med sosial angst, og var redd for at jeg skulle tabbe meg ut. Det føler jeg at jeg ikke gjorde, sier «Tom» til Se og Hør.

LES OGSÅ:  - Så flott statsminister!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.