SYNSPROBLEMER: Statsministerens mor, Inger-Wenche Solberg (87) tar i bruk hjelpemidler for å kunne lese alt om datteren. Her er de to ved åpningen av de 57. Festspillene i Bergen i 2009.  Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
SYNSPROBLEMER: Statsministerens mor, Inger-Wenche Solberg (87) tar i bruk hjelpemidler for å kunne lese alt om datteren. Her er de to ved åpningen av de 57. Festspillene i Bergen i 2009. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør Vis mer

Ernas mor snakker om sykdommen

- Uten lese-tv hadde jeg ikke klart å følge med i aviser eller på noe annet, sier Ernas mor Inger-Wenche (87).

Publisert

SEOGHØR.NO: Statsminister Erna Solbergs (53) mor Inger-Wenche (87) oppfordrer, via magasinet «Alt om syn» som distribueres av Norges Blindeforbund, til bruk av lese-tv:

- Mange vil ha gleden av å få seg lese-tv, for uten den hadde jeg hverken klart å følge med i aviser eller på noe annet, forteller hun til bladet.

Ifølge «Alt om syn» er en lese-tv et «elektronoptisk system som består av en skjerm, et kamera og en bevegelig bord­ plate under kameraet. Kameraet gir et bilde på skjermen av alt som legges på bordplaten. Bildet vil være større enn det som ligger på det bevegelige bordet, og du kan forstørre det ytterligere og endre kontrast og farger på det du ser på».

Statsministerens mor, som er rammet av våt AMD - en øyesykdom som innebærer alvorlig synsforstyrrelser og synstap - bekrefter at lese-tven hjelper henne til å holde oversikt med hva datteren foretar seg i media:

- Jada, også alt som skjer i det store utland!

I 2011 reddet Erna Solberg moren fra drukningsulykke, da Inger-Wenche fikk hjerneslag på svømmetur ved Varaldsøy ytterst i Hardangerfjorden:

- Hadde det ikke vært for at Erna flyter så godt, og er så sterk og flink til å svømme, da ville jeg sunket rett til bunns, fortalte Inger-Wenche stolt om datterens redningsinnsats.

87-åringen er tidligere kontorfullmektig og to barn, i tillegg til mellomstedatteren som høsten 2013 ble Norges andre kvinnelige statsminister.

LES OGSÅ: - Far ville vært stolt og overrasket

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer