Erna Solberg:

Ernas ektemann har fått kreft

Statsminister Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes fikk sjokkbeskjeden like før jul. I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese intervjuet med ekteparet.

Like før julefreden senket seg i statsministerboligen, fikk familien Finnes/Solberg den dystre bekreftelsen: «Du har kreft». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (57) har fått en travel start på 2019. Å få i land den nye regjeringsplattformen tok mye tid og energi. Mens hun håndterte pågående politiske journalister og sine med- og motspillere, hadde Erna samtidig en privat og skjult utfordring på hjemmebane.

STORT INTERVJU: I ukens Se og Hør kan du lese mer om Erna og Sindres kamp.
STORT INTERVJU: I ukens Se og Hør kan du lese mer om Erna og Sindres kamp. Vis mer

Like før jul oppdaget hennes ektemann, siviløkonom Sindre Finnes (54), at det blødende såret i pannen var av det alvorlige slaget. Han hadde fått kreft, kan Se og Hør avsløre denne uken.

- Blir skremt

Etter at han fikk diagnosen like før jul, har han gjennomgått flere operasjoner, primært i ansiktet. Kona Erna legger ikke skjul på at hun har vært bekymret.

- Ordet kreft er jo alltid noe som man blir skremt av, medgir statsministeren åpenhjertig til Se og Hør.

Prognosene til statsministerens ektemann er gode.

Les hele intervjuet med Erna og Sindre om sykdommen og veien videre i tirsdagens utgave av Se og Hør.

Lykkelig ektepar

Erna og Sindre møtte hverandre under studietiden i Bergen, og ble raskt forelsket. De ga hverandre sine «ja» i Paris i 1996, og har vært lykkelig gift siden den gang.

I dag er de to, i tillegg til å ha svært aktive og viktigere karrierer, foreldre til barna Ingrid (22) og Erik (20). De veksler mellom å bo i statsministerboligen i Oslo og i statsministerens hjemby Bergen.

I et intervju med Dagbladet våren 2015 innrømmet statsministeren at det er utfordrende å kombinere morsrollen og statsministerrollen:

- Jeg tror jeg er en ganske god kone, men jeg kunne sikkert vært en bedre mor, ser jeg. Men jeg tror mine barn er vokst opp med at jeg har jobbet mye og vært aktiv, så de er vant til det, sa Erna Solberg den gang.

Vis mer Vis mer

Sindre har selv tidligere uttalt at han var godt forberedt på å ta sin del av arbeidet hjemme.

- Allerede i 1995 avtalte Erna og jeg at hun skulle gjøre det hun kunne hjemme, og så skulle jeg ta resten. Det jeg ikke tenkte på den gangen var hvor lenge avtalen skulle vare. 20 år er lang tid, fortalte han i et portrettintervju i Dagbladet Magasinet i 2015.

- Imponerer meg

- Hvordan synes du hun klarer seg i jobben som statsminister?

- Det som imponerer meg aller mest er arbeidskapasiteten hennes, hun er velsignet med en utrolig evne til å ta seg inn og blir fort uthvilt. Det er genetisk, tror jeg, sa han den gang.

Da VG pratet med duoen i 2014, kunne Erna fortelle følgende om forholdet deres.

- Jeg tror ikke det finnes noen som kan være ærlige og si at de har vært akkurat like forelsket hele veien når man har vært gift så lenge som det vi har. Men man blir mer glad i hverandre, sant. Man kjenner hverandre bedre og det er en annen type følelser. Forelskelse er jo veldig mye dette med å være spent og nervøs, og det kjenner ikke vi på i like stor grad når vi kjenner hverandre så godt som vi gjør.

LES OGSÅ: - Får ikke lov til å adoptere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer