Sophie Elise og Anniken Jørgensen:

Ernas beskjed etter kysse-sjokket

- Man skal begrense antall kjærester.

LOVLIG KYSS: Erna Solberg ble spurt om hva hun mener kyssebilde som bloggeren Sophie Elise la ut på Instagram nylig. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Lørdag kveld og videre på søndag har flere gått hardt ut mot bloggerne Sophie Elise Isachsen og Anniken Jørgensen. Duoen delte et kyssebilde på Instagram, og ble av flere anklaget for å bryte smittevernreglene. De to bor ikke sammen, og burde derfor holde minst en meters avstand.

Ingeborg Senneset, Marna Haugen og Mads Hansen var blant dem som reagerte sterkest. Førstnevnte kalte stuntet «respektløst og trist» - en mening hundrevis i kommentarfeltet under bildet også har støttet opp under.

Jørgensen ville ikke kommentere kritikken, mens Isachsen har forsvart publiseringen. Nå har debatten rundt kyssebildet nådd landets høyeste hold. I et intervju med Dagbladet forteller Erna Solberg at hun synes fint lite om folk som ikke følger rådene fra myndighetene.

- Skal holde avstand

Det var under en direktesendt spørsmålsrunde med Dagbladet TV at Solberg svarte på spørsmålet om influensernes kyss. Hun fikk se det omtalte bildet, og sa følgende på spørsmål fra programlederen:

- Jeg mener jo at folk må få lov til å kysse hverandre så lenge de er i samme kohort og er kjærester. Jeg vet ikke hvem hun kysser på dette bildet, og man skal kunne ha kjæreste her i livet. Men det er sånn at man skal begrense antallet kjærester man har, sier Erna Solberg, og fortsetter:

- SKAL BEGRENSE: Erna Solberg er klar i sin tale - man skal ikke kysse på venner. Foto: Jil Yngland / NTB
- SKAL BEGRENSE: Erna Solberg er klar i sin tale - man skal ikke kysse på venner. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer

- Man skal holde en meters avstand for å ikke ha risiko til andre mennesker som ikke er de du bor sammen med eller er kjærester med, forteller statsminister.

Isachsen er i et forhold med Kasper Kristoffersen, og har dermed allerede én kjæreste. Dermed bryter hun direkte med statsministerens oppfordring.

KJÆRESTE: Sophie Elise Isachsen har i flere år vært i et forhold med Kasper Kristoffersen. Hun har dermed ikke behov for flere kjærester, ifølge statsministeren. Foto: Tor Lindseth
KJÆRESTE: Sophie Elise Isachsen har i flere år vært i et forhold med Kasper Kristoffersen. Hun har dermed ikke behov for flere kjærester, ifølge statsministeren. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad var også direkte med Dagbladet TV samtidig. Han fortalte også hva han mente om kyssebildet.

- Vi har snakket tidligere om å ha en klemmevenn, som er greit. Altså en kjæreste eller tilsvarende - det er lov. Men man skal ikke kysse på alle vennene sine, det er den store forskjellen, sier Nakstad, og fortsetter:

- Det er lov å ha en kjæreste som ikke bor under samme tak, men å være tett på venner i ulike sammenhenger i en pandemi - det har vi anbefalt å ikke være, slår han fast.

Talen fra både statsministeren og den assisterende helsedirektøren er dermed klar - Sophie Elise og Anniken Jørgensen burde ikke ha kysset.

FHI anbefaler fortsatt at man burde holde en meters avstand til mennesker man ikke bor med. Avstanden ansikt til ansikt er den viktigste, i og med at det er her man har størst risiko for å bli smittet.

Forsvarer seg

Se og Hør har vært i kontakt med Anniken Jørgensen, som ikke ønsker å kommentere kritikken fra Solberg og Nakstad. Sophie Elise Isachsen har ikke besvart våre henvendelser søndag.

Søndag ettermiddag valgte imidlertid Isachsen å svare på noe av kritikken. Det gjorde hun i et innlegg på sin Instagram-story.

SVAR: Sophie Elise Isachsen har ikke besvart norske mediers henvendelser søndag, men la ut dette på sin Instagram-story. Foto: Skjermdump
SVAR: Sophie Elise Isachsen har ikke besvart norske mediers henvendelser søndag, men la ut dette på sin Instagram-story. Foto: Skjermdump Vis mer

«Jeg tar smittevern på alvor - jeg unngår store folkemengder og er for det meste alene. Bruker alltid munnbind, bestiller julegaver på nett, og møter aldri flere enn fem i uka (utenom jobb). Bildet jeg la ut i går viser kjærlighet med noen jeg bruker tid med, som også er i samme situasjon», skriver hun, og fortsetter:

«Ikke døm relasjoner du ikke vet noe om, hvor mye tid man bruker sammen, eller om en av oss faktisk har vært syke. Forstår i dag at det kan sende ut visse signaler, men jeg lar bildet stå fordi jeg vet hva som ligger bak det», skriver hun.

Hun avsluttet med å fortelle at hun ikke har noen intensjon om å skape en «offentlig greie med noen».

LES OGSÅ: Slår tilbake etter regjerings-kjeft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer