Erna Solberg i Frankrike:

Erna Solberg møtte de franske «Skam»-skuespillerne

Det er liten tvil om at norske «Skam» har blitt en europeisk suksess. I ettermiddag møtte Erna Solberg de franske stjernene.

I KJENT «SKAM»- POSITUR: Erna Solberg møtte i ettermiddag skuespillerne fra den franske versjonen av den norske suksesserien «Skam» under sitt ofisielle besøk til Frankrike. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
I KJENT «SKAM»- POSITUR: Erna Solberg møtte i ettermiddag skuespillerne fra den franske versjonen av den norske suksesserien «Skam» under sitt ofisielle besøk til Frankrike. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Statsminister Erna Solberg har i dag vært på offisielt besøk i Frankrike. Tidligere i dag møtte hun Frankrikes president Emmanuel Macron.

Men det var ikke bare politikerne som fikk besøk av den norske statsministeren. I ettermiddag møtte Erna nemlig også de franske «Skam»- skuespillerne.

Tidligere denne måneden kunne franskmennene, som førstemann ut, endelig se sin egen versjon av den norske suksesserien «Skam».

Hva Erna konkret snakket med skuespillerne om, er ikke kjent.

Internasjonal suksess

Den norske TV-serien har vakt oppsikt langt utenfor våre egne landegrenser. I oktober ble det imidlertid kjent at TV-seere i fem europeiske land får sine egne versjoner av den norske suksesserien, etter at NRK inngikk avtaler om europeiske versjoner av dramaet.

PÅ KAFÉ: Skuespillerne og Erna Solberg på kafé i Paris. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet.
PÅ KAFÉ: Skuespillerne og Erna Solberg på kafé i Paris. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet. Vis mer

- «Skam» -universet er allerede en stor suksess. Den blir ikke akkurat mindre av at ungdommer i Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Frankrike nå får egne versjoner av «Skam» på sitt eget språk, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen den gang i en pressemelding.

I pressemeldingen forklarte Eriksen at skaperne av «Skam» hadde som visjon at serien skulle hjelpe 16 år gamle jenter med å styrke selvfølelsen gjennom å løsne tabuer, gjøre dem bevisst på mellommenneskelige mekanismer og vise dem gevinsten av å konfrontere frykt.

Han var derfor glad for den enorme interessen serien vakte i utlandet.

Det er heller ikke første gang «Skam» er blitt satt på agendaen for et offisielt besøk.

Frankrike først ute

I fjor satte Julie Andem punktum for norske «Skam», men flere utenlandske versjoner er som sagt underveis. Franske «Skam» er først ute, og slapp trailer fra første sesong torsdag. Video: France 4

«SKAM»: «Skam» tok verden med storm, og en rekke land har planlagt å gjenskape serien. Nå er den første traileren her - fra Frankrike. Video: NTB Scanpix, France Télévisions Vis mer

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Norge i begynnelsen av februar, møtte paret de norske «Skam»-skuespillerne.

På møtet diskuterte de blant annet viktigheten av serien, som har fått ros for å ta opp temaer som homofili, overgrep, voldtekt, kulturforskjeller og press i ungdomsmiljøer.

Nye navn

I den franske versjonen har alle hovedpersonene også fått nye, franske, navn.

Eva, som er i sentrum for første sesong, har blitt Emma Borges, og spilles av Philippine Stindel.

Marilyn Lima spiller Manon Demissy, den franske versjonen av Noora, hovedpersonen i andre sesong.

Vilde har byttet navn til Daphné Lecomte, og spilles av Lula Cotton-Frappier.

Coline Preher har rollen som Alexia Martineau, Frankrikes svar på Chris.

Sana, som er hovedperson i fjerde sesong, har byttet navn til Imane Bakhellal, og spilles av Assa Aïcha Sylla.

Den eneste karakteren som har beholdt navnet sitt, er Ingrid, Evas tidligere bestevenninne.

Les også: Viser fram Chicago for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer