Erna Solberg i dyp sorg

Statsministerens mor, Inger-Wenche Solberg (90), døde tirsdag kveld.

MISTET MOREN: Erna Solberg delte onsdag at hennes mor, Inger-Wenche, døde tirsdag. Her er mor og datter under Ernas 50 års bursdag.  Foto: Tore Skaar
MISTET MOREN: Erna Solberg delte onsdag at hennes mor, Inger-Wenche, døde tirsdag. Her er mor og datter under Ernas 50 års bursdag. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Statsminister Erna Solberg (55) delte onsdag nyheten om at hennes mor, Inger-Wenche Solberg (90) er død.

Det er VG som først hadde saken.

I det åpenhjertige innlegget på Facebook, skriver Erna at moren døde etter en tids sykdom.

«I livet finnes det noen dager som avslutter epoker. Sent i går kveld døde min mor Inger Wenche. Hun ble 90 i januar, har levd et langt liv. Hun var alltid generøs, positiv og optimistisk selv om de siste fem månedene var smertefulle pga sykdom», skriver hun og fortsetter:

«En stor takk til alle ansatte på Konows sykehjem som har gitt fantastisk pleie og omsorg siden hun kom dit i april», skriver hun i Facebook-meldingen.

Reddet moren fra å drukne

I 2011 reddet Erna moren fra drukningsulykke, da Inger-Wenche fikk hjerneslag på svømmetur på hytta ved Varaldsøy ytterst i Hardangerfjorden:

- Hadde det ikke vært for at Erna flyter så godt, og er så sterk og flink til å svømme, da ville jeg sunket rett til bunns, fortalte Inger-Wenche stolt til VG om datterens redningsinnsats.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRT FORHOLD: Inger-Wenche Solberg var rammet av våt AMD. Hun ble 90 år gammel.  Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør
NÆRT FORHOLD: Inger-Wenche Solberg var rammet av våt AMD. Hun ble 90 år gammel. Foto: Bent Are Sigvaldsen/Se og Hør Vis mer

Statsministerens mor var rammet av vår AMD - en øyesykdom som innebærer alvorlig synsforstyrrelser og synstap.

I januar 2014 ble Inger-Wenche blind over natten, noe som var en vanskelig beskjed for Erna å få:

- Det er vondt for meg når jeg er så langt vekk. Jeg vet jo at hun får god hjelp av kommunen og at min nevø bor i huset. Det er ikke grunn til å være mye bekymret, for jeg ser jo at hun får god hjelp. Men av og til kan jeg ha dårlig samvittighet for at jeg ikke får vært her oftere, og får hjulpet til mer, sa Solberg til VG i fjor.

LES OGSÅ: - Jeg har fått meg kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer