Erna Solberg i dyp sorg

Statsministerens mor, Inger-Wenche Solberg (90), døde tirsdag kveld.

MISTET MOREN: Erna Solberg delte onsdag at hennes mor, Inger-Wenche, døde tirsdag. Her er mor og datter under Ernas 50 års bursdag.  Foto: Tore Skaar
MISTET MOREN: Erna Solberg delte onsdag at hennes mor, Inger-Wenche, døde tirsdag. Her er mor og datter under Ernas 50 års bursdag. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Statsminister Erna Solberg (55) delte onsdag nyheten om at hennes mor, Inger-Wenche Solberg (90) er død.

Det er VG som først hadde saken.

I det åpenhjertige innlegget på Facebook, skriver Erna at moren døde etter en tids sykdom.

«I livet finnes det noen dager som avslutter epoker. Sent i går kveld døde min mor Inger Wenche. Hun ble 90 i januar, har levd et langt liv. Hun var alltid generøs, positiv og optimistisk selv om de siste fem månedene var smertefulle pga sykdom», skriver hun og fortsetter:

«En stor takk til alle ansatte på Konows sykehjem som har gitt fantastisk pleie og omsorg siden hun kom dit i april», skriver hun i Facebook-meldingen.

Reddet moren fra å drukne

I 2011 reddet Erna moren fra drukningsulykke, da Inger-Wenche fikk hjerneslag på svømmetur på hytta ved Varaldsøy ytterst i Hardangerfjorden:

- Hadde det ikke vært for at Erna flyter så godt, og er så sterk og flink til å svømme, da ville jeg sunket rett til bunns, fortalte Inger-Wenche stolt til VG om datterens redningsinnsats.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer