Erna Solberg feirer 17. mai med russe-frokost

Statsministeren og hennes familie får en uvanlig start på årets feiring.

FEIRER MED RUSSEN: På 17. mai i 2014 var Erna Solberg på plass på Eidsvoll sammen med ektemannen Sindre Finnes og barna Ingrid og Erik, i forbindelse med grunnlovsjubileet. I år er datteren Ingrid russ i Oslo.  Foto: NTB scanpix
FEIRER MED RUSSEN: På 17. mai i 2014 var Erna Solberg på plass på Eidsvoll sammen med ektemannen Sindre Finnes og barna Ingrid og Erik, i forbindelse med grunnlovsjubileet. I år er datteren Ingrid russ i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Erna Solberg (55) har et hektisk liv og en travel timeplan som statsminister og Høyre-leder.

Når 17. mai melder sin ankomst i år, er det familien - og spesielt datteren Ingrid (19) - som står i høysetet.

Datteren til Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes er nemlig russ i Oslo i år. Det betyr at statsministeren tar feiringen av grunnlovsdagen i hovedstaden, fremfor i sitt elskede Bergen.

- De er ganske så greie. Men det er greit å være der, hvis noe skulle skje, sier Erna Solberg til Her og Nå.

Om du tror at statsministeren skal holde seg i bakgrunnen når datteren feirer 17. mai som russ, må du nesten tro om igjen. Høyre-profilen har nemlig planlagt å ha minst én finger med i spillet:

- Dessuten skal vi ha 17. mai-frokost for Ingrid og russekullet hennes, røper Solberg videre overfor Her og Nå.

Saken fortsetter under bildet.

GODT GIFT: Erna Solberg og Sindre Finnes feirer 20 år som ektepar i år. Her er de sammen på Høyres landsmøtemiddag i april 2016. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
GODT GIFT: Erna Solberg og Sindre Finnes feirer 20 år som ektepar i år. Her er de sammen på Høyres landsmøtemiddag i april 2016. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Både fra barndommen og ungdomstiden har Erna Solberg gode minner fra 17. mai i Bergen og bydelen Arna. Hennes egen russefeiring ble imidlertid bremset av en muntlig eksamen, som var strategisk plassert på 16. mai.

- Men selv om russefeiringen min ble kort, sa hadde vi mye hygge hele det siste skoleåret, blant annet vennskapsfester med andre skoler, minnes Erna i intervjuet med Her og Nå.

Solid ekteskap

I et intervju med Dagbladet våren 2015 innrømmet statsministeren at det er utfordrende å kombinere morsrollen og statsministerrollen:

- Jeg tror jeg er en ganske god kone, men jeg kunne sikkert vært en bedre mor, ser jeg. Men jeg tror mine barn er vokst opp med at jeg har jobbet mye og vært aktiv, så de er vant til det, sa Erna Solberg den gang.

Hun og ektemannen Sindre Finnes møttes under studietiden i Bergen, og paret giftet seg i Paris i 1996. I 2014 åpnet Solberg seg om ekteskapet i et intervju med VG:

- Jeg tror ikke det finnes noen som kan være ærlige og si at de har vært akkurat like forelsket hele veien når man har vært gift så lenge som det vi har. Men man blir mer glad i hverandre, sant. Man kjenner hverandre bedre og det er en annen type følelser, sa Solberg den gang.

Erna Solberg og ektemannen har sønnen Erik (16) i tillegg til datteren Ingrid. Da Solberg ble utnevnt til Norges nye statsminister høsten 2013, var ektemannen og barna selvsagt på plass for å støtte.

Se videointervju med Sindre Finnes fra da han ble «statsministermann» for to og et halvt år siden:

LES OGSÅ: Thomas Seltzer avslører helseproblem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer