Erna Solberg overrasket på Instagram:

Erna Solberg dukket opp i «Game of Thrones»-klær

Statsministeren kaster seg på populær trend.

TV-GLAD: Erna Solberg har ved flere anledninger hyllet store, internasjonale serier. Nå er det HBO Nordic-serien «Game of Thrones» som fenger statsministeren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TV-GLAD: Erna Solberg har ved flere anledninger hyllet store, internasjonale serier. Nå er det HBO Nordic-serien «Game of Thrones» som fenger statsministeren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Det er sommer og sol i store deler av landet, men for statsminister Erna Solbergs (56) (H) del kunne det nesten like gjerne vært vinter og bitende kulde. I hvert fall om vi skal tro hennes nyeste oppdatering på Instagram.

Statsministeren, som ikke er fremmed med å erklære sin kjærlighet til både norsk og internasjonal kultur - deriblant tv-serier, har nemlig brukt det sosiale mediet til å hylle tv-serien «Game of Thrones».

Erna har laget seg en såkalt BitEmoji, en slags tegneserieversjon av seg selv for bruk i sosiale medier. Den har hun basert på rollefiguren «Jon Snow» fra den store serien.

Til Seoghør.no forteller Erna bakgrunnen for valget av karakter.

- Jeg er jo så fan av Game of Thrones og jeg synes denne var morsom. Jeg gleder meg til ny sesong selv om det nok blir lite tid til å se på serier denne sommeren og høsten siden det er valgkamp, forteller Statsministeren.

Hyller serie

Karakteren - som spilles av Kit Harrington en hovedkarakter i alle sesongene, og er kjent for sine store pelser, mørke skjegg og vanvittige overlevelsesevne.

Mens vi venter på Game of thrones, mitt nye alter ego!

Et innlegg delt av Erna Solberg (@erna_solberg)

Han kan også beskrives som en slags opphavsmann bak sitatet «You know nothing», eller «du vet ingen ting» - noe som blir sagt til ham av karakteren Ygritte i serien.

Sitatet brukes ofte av fansen, spesielt på nettet i form av såkalte memes. Det er tydelig at statsministeren også liker utsagnet, som hun har lagt ved sin BitEmoji.

Ved bildet skriver Solberg:

«Mens vi venter på Game of thrones, mitt nye alter ego».

Trendy

Figuren hun har laget forbindes ofte med Snapchat. Der kan man feste ved den såkalte BitEmojien på bilder og bruke den i tekstsamtaler. Man kan også få på den mange forskjellige antrekk og i mange forskjellige situasjoner. Solbergs utgave er trolig bare en av mange muligheter for figuren.

INSPIRASJONSKILDE: Erna Solberg har valgt å la seg inspirere av Jon Snow, kjent fra den populære serien «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic
INSPIRASJONSKILDE: Erna Solberg har valgt å la seg inspirere av Jon Snow, kjent fra den populære serien «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic Vis mer

Til Seoghør.no opplyser Statsministerens kontor at Erna Solberg ikke er tilgjengelig for kommentar for øyeblikket. Hun er på vei til G20-toppmøte i Hamburg.

Dette er ikke første gang statsministeren har snakket varmt om tv-serier. I mars i fjor valgte statsministeren å hylle den populære Netflix-serien «House of Cards», med Kevin Spacey i hovedrollen. Han spiller politikeren Frank Underwood, som med sluhet og kynisme forsøker å klatre oppover i USAs politiske rangstige.

Solberg la ut et bilde sammen med Spacey, hvor de så dypt konsentrerte ut.

«I samtale med President Frank Underwood. I dag kommer ny sesong av House of Cards på Netflix», skrev Solberg på sosiale medier den gang.

I samtale med President Frank Underwood. I dag kommer ny sesong av House of Cards på Netflix.

Et innlegg delt av Erna Solberg (@erna_solberg)

Les også: Sophie Elise i flydrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer