Se og Hørs flaskepost:

Erna kastet Se og Hørs første, nye flaskepost

For første gang er Se og Hørs flaskepost laget av 100 prosent nedbrytbart materiale.

MILJØVENNLIG: Se og Hørs nye flaskeposter er laget av miljøvennlig plast. Video: Stig Justad Vis mer
Publisert

- I slutten av juni legger vi ut på turné over store deler av Norge. Vi skal blant annet besøke 50 av de mest populære destinasjonene for ferierende nordmenn. Vi skal lage folkefest uansett hvor vi kommer, sier Se og Hør-sjef Ulf André Andersen.

Han nevner Hamresanden i Kristiansand, Larkollen i Østfold og bystranda i Trondheim blant turnéstedene.

VIL LAGE FOLKEFEST: Se og Hør-sjef Ulf André Andersen lover folkefest med flaskepostene. Foto: Se og Hør
VIL LAGE FOLKEFEST: Se og Hør-sjef Ulf André Andersen lover folkefest med flaskepostene. Foto: Se og Hør Vis mer

Til høsten fyller Se og Hør 40 år, og den første flaskeposten i jubileumsåret ble kastet av statsminister Erna Solberg, som samtidig gratulerte kjendisbladet med 40-årsdagen - og uttrykte tilfredshet med at flaskene nå er miljøvennlige.

Miljøvennlig

I løpet av turneen regner Andersen med at Se og Hør vil treffe over 100 000 nordmenn og dele ut massevis av reisegavekort på sydenturer – foruten mange andre flotte premier.

I markedsføringskretser har mange misunt Se og Hør som kom opp med den enkle og geniale ideen om å kaste flaskeposter med sydenturer på 1980-tallet. Umiddelbart ble flaskeposten et begrep, og mang en nordmann har kastet seg i sjøen med klærne på for å få fatt i flaskene.

- Folk har svømt som gale etter flaskene for å komme først. Jeg må bare oppfordre alle om ikke å ta unødige sjanser nå som vi kaster ekstra mange flasker fra nord til sør i Norge, understreker sjefredaktøren, og legger til at Se og Hør bare kaster miljøvennlige flasker fra og med i år.

- Jeg er trebarnsfar og blir stadig påmint av ungene om at én million plastflasker kjøpes hvert minutt – og truer kloden. Flaskene vi skal kaste i år er derfor laget av biomateriale slik at de er 100 prosent gjenbrukbare og resirkulerbare.

Jubileumsshow

Andersen forteller at Se og Hør også kommer til markere 40-årsjubileet på andre måter.

- Først og fremst arrangerer vi et stort jubileumsshow i Oslo Spektrum den 23. september - på dagen 40 år etter at den første utgaven av Se og Hør kom i salg. Det blir mange kjente artister på scenen, storband, show og fest. Billettsalget er allerede i gang, sier han.

Også kjendisene som trofast har stilt opp i bladet kan vente seg å bli invitert til feiringen, og det samme kan ditto trofaste leserne.

- Jeg holder akkurat på med å finne personen som har abonnert på Se og Hør lengst, og den personen skal få en helt spesiell gave av oss. Noen har faktisk abonnert på Se og Hør i ett strekk helt siden midt på 80-tallet, sier sjefredaktøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer