Erna hyllet Jens

Nå markeres 3-årsdagen for terrorangrepene.

PREGET: Statsminister Erna Solberg hadde med seg ektemannen Sindre Finnes til Oslo Domkirke. Foto: Espen Solli
PREGET: Statsminister Erna Solberg hadde med seg ektemannen Sindre Finnes til Oslo Domkirke. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I dag er det 3 år siden den grusomme tragedien som fant sted i regjeringskvartalet og på Utøya, der totalt 77 personer mistet livet.

Tidligere i dag har det vært en minnemarkering i Regjeringskvartalet, hvor statsminister Erna Solberg la ned krans og holdt tale. Her takket hun sin forgjenger Jens Stoltenberg, som var statsminister da tragedien rammen Norge for tre år siden.

- Jeg vil takke Jens Stoltenberg for det lederskapet han som statsminister viste i krisen. Kjære Jens, du viste vei i den tunge tiden etter 22. juli. Det var av uvurderlig betydning for oss alle. Og den betydningen vil aldri blekne, sa en alvorstynget Erna Solberg.

Hele talen kan du lese her.

Nå klokka 12 er det minnegudstjeneste i Oslo Domkirke, hvor blant annet kronprinsen er tilstede. Her skal AP-leder Jonas Gahr Støre holde tale, og Maria Solheim synge.

Erna Solberg var blant de første som ankom, sammen med ektemannen Sindre Finnes. Det var en tydelig berørt statsminister som ble tatt imot utenfor kirken. Mens flere av de andre politikerne stoppet opp for å bli intervjuet med pressen gikk statsminister Erna Solberg og hennes følge rett inn i Oslo Domkirke og satte seg på de anviste plassene.

DELTAR: Kronprins Haakon er også tilstede under dagens minnegudstjeneste. Foto: Espen Solli
DELTAR: Kronprins Haakon er også tilstede under dagens minnegudstjeneste. Foto: Espen Solli Vis mer

Kronprinsen avbrøt ferien på Dvergsøya utenfor Kristiansand for å delta på gudstjenesten. Han ble møtt av fungerende biskop Trond Bakkevig og fungerende domprost Elisabeth Thorsen. Oslos ordfører Fabian Stang var også på plass for å ta imot kronprinsen.

En rekke politikere var samlet for å minnes de døde. Finansminister Siv Jensen var en av politikerne som hadde avbrutt ferien på hytta for å være på plass i dag. Under minnemarkeringen i Regjeringskvartalet måtte hun flere ganger tørke tårer.

Temaet for gudstjenesten er «Fredstanker, framtid og håp». Mange av ofrenes familier var samlet i Oslo i dag, men det var også mange som valgte å minnes dagen andre steder.

- Det er tre år siden katastrofen. Sorgen er noen ganger til å bære, noen ganger uutholdelig. Vi snakker om liv som gikk tapt, tillit som brast og et hat vi ikke visste styrken av, sa fungerende biskop Trond Bakkevig til de frammøtte i kriken.

Senere i dag er det en minnemarkering på Utøya, der Erna Solberg vil legge ned en krans på vegne av regjeringen.

Les også: - Tragedien har satt dype spor i meg

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer