MANUS ELLER HANDLELAPP? Erna Solberg mottar applaus i forkant av hennes åpningstale under Høyres landsmøte 2011, mens hun ser ned på arket som ligger foran seg, kanskje for å sjekke at det er manuset og ikke handlelappen som ligger foran henne denne  Foto: Scanpix
MANUS ELLER HANDLELAPP? Erna Solberg mottar applaus i forkant av hennes åpningstale under Høyres landsmøte 2011, mens hun ser ned på arket som ligger foran seg, kanskje for å sjekke at det er manuset og ikke handlelappen som ligger foran henne denne Foto: Scanpix Vis mer

Erna gikk på talerstolen med handlelapp

Har med seg ark opp på talerstolen, men det er ikke alltid som det ser ut til.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Høyre-leder Erna Solberg sliter med å skrive. Arkene hun har foran seg på talerstolen, er derfor ikke alltid manus.

- Jeg skriver i stikkord. Jeg pleier å ta med meg et ark opp for at det skal se ut som jeg har manus, og for å ha noe å se på innimellom. Jeg har hatt med meg en handleliste opp på talerstolen en gang, avslører Erna Solberg overfor Dagbladet.

Avisen skriver at Høyre-lederen kan lese, men at hun sliter med å skrive. Det skal først ha vært da hun ble partileder at hun begynte å skrive manus. Også den profilerte Høyre-toppen Julie Brodtkorb Voldberg slet med lese- og skrivevansker på skolen. Da hun talte til Høyres landsmøte i helgen, hadde hun pugget manus på forhånd og hadde bare et tankekart foran seg på talerstolen.

- Jeg skulle gjerne slippe de åra hvor folk lo av meg i klasserommet fordi jeg leste feil, sier Voldberg til Dagbladet.


Nå ønsker de to å fronte en nasjonal dugnad for å få norske barn til å knekke lese- og skrivekoden før de er ferdig på skolen. Minst 400.000 voksne sliter med dysleksi i Norge.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Høyre-Julie sammen med plastisk kirurg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer