KOMMENTERER STIL OG UTSEENDE: Danskene ser ut til å bry seg med om utseendet til Erna Solberg enn valgsuksessen. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
KOMMENTERER STIL OG UTSEENDE: Danskene ser ut til å bry seg med om utseendet til Erna Solberg enn valgsuksessen. Foto: Tore Skaar, Se og HørVis mer

Erna får moteslakt i Danmark

- Herre min hatt, det er sørgelig!

SEOGHØR.NO: Høyreleder Erna Solbergs valgsuksess går ikke upåaktet hen i våre naboland. Men mens hun her til lands hylles av både motepoliti og velger, har våre danske naboer hengt seg opp i utseendet til vår neste statsminister.

Avisen Ekstra Bladet har lagt ut to artikler på sine nettsider, og begge er vinklet på Ernas stil og kropp, og Erna blir omtalt som «Jern-Erna».

«Slik bruker Jern-Erna fedmen som politisk våpen», heter den ene artikkelen (ekstern lenke, red.anm.), mens hun i den andre får streng beskjed: «Kjøp deg en BH!» (ekstern lenke, red.anm.)

Slaktes av moteekspert
Det er moteeksperten Jim Lyngvild, kjent for sine krasse meninger, som skyter mot Erna Solberg.
Han tar for seg en rekke av Solbergs antrekk gjennom sin politiske karriere, og selv om Erna får skryt for enkelte av stilene, vanker det flest negative ord.

«Herre min hatt, dette er sørgelig! Kjøttpølsefarget og mudderbrunt er ikke kledelig», skriver han om et mange år gammelt bilde av Solberg.
 

Får skryt i Norge
Her hjemme er tonen en helt annen, ikke minst hos Se og Hørs motepoliti Jan Thomas. Han er full av lovord over forvandlingen Erna har gjennomgått de siste årene.

- Snittet på klærne hennes har blitt mye bedre. Det er gøy å se at Erna stråler, sier han til Se og Hør.


Seoghør.no har ikke lykkes i å få en kommentar fra Erna Solbergs pressetalsmann.

LES OGSÅ: Mistet faren som 28-åring