Erna avslører julegaven fra ektemannen

Statsminister Erna Solberg røper hva hun liker best ved jule- og bursdagsgavene hun får av Sindre Finnes.

PERSONLIGE GAVER: I et intervju med VG Helg røper statsminister Erna Solberg at ektemannen Sindre Finnes alltid gir henne smykker til jul og bursdag. Her er paret, som feirer sin 20. bryllupsdag i år, på Nobelbanketten i desember 2015.  Foto: Se og Hør
PERSONLIGE GAVER: I et intervju med VG Helg røper statsminister Erna Solberg at ektemannen Sindre Finnes alltid gir henne smykker til jul og bursdag. Her er paret, som feirer sin 20. bryllupsdag i år, på Nobelbanketten i desember 2015. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Erna Solberg (54) lever et svært hektisk liv som Norges statsminister.

Så når hun først har fri sørger hun for å sette pris på de små, rolige tingene. I et intervju med VG Helg forteller Høyres partileder at hun ikke er opptatt av luksus, men av å ha det «greit og godt».

Når hun får gaver av ektemannen, siviløkonom Sindre Finnes (51), er det imidlertid en viss luksus som gjør seg gjeldende - i form av både edlere metaller og personlig omtanke:

- Jeg får smykker av min mann både i jule- og bursdagsgaver. Som oftest øredobber eller halssmykker.

- Det jeg liker best ved det, er at han finner smykkene selv. Det er ikke jeg som har pekt inn i butikkvinduet og fortalt hva jeg vil ha, sier Erna Solberg til VG Helg.

Saken fortsetter under bildet.

BEGYNTE ÅRET MED TALE: Fredag kveld ble Erna Solbergs årlige nyttårstale sendt på NRK. Talen ble holdt i statsministerboligen i Oslo. Foto: NTB scanpix
BEGYNTE ÅRET MED TALE: Fredag kveld ble Erna Solbergs årlige nyttårstale sendt på NRK. Talen ble holdt i statsministerboligen i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Og det er ikke bare jule- og bursdagsgaver Ernas ektemann er god på. Statsministeren har tidligere snakket varmt om støtten hun får fra ektefellen.

- (...) min mann har spilt en stor rolle på hjemmebane. Han kan jo kalles en helt for å holde ut med meg, sa Solberg til VG før jul i forbindelse med prisutdelingen «Norske helter».

Erna Solberg og Sindre Finnes feirer sin 20. bryllupsdag i 2016, og sammen har de barna Ingrid (18) og Erik (16). Da Solberg ble utnevnt til Norges nye statsminister høsten 2013, var ektemannen og barna selvsagt på plass for å støtte.

Se videointervju med Sindre Finnes fra da han ble «statsministermann» for to år siden:

Han har dessuten rykket ut offentlig for å støtte kona etter en NRK-debatt, og ifølge Aftenposten har han det klare hovedansvaret hjemme.

Holder på tradisjonene

Et par måneder etter at Erna Solberg ble utnevnt til statsminister, var Se og Hør på førjulsbesøk i statsministerboligen. Da fortalte hun at smykkegaver ikke er det eneste faste innslaget i familiens julefeiring:

- Det fine med julen er at man gjør noe av det samme hvert år. Vi forsøker å holde det samme programmet, så fremt noe ikke skjer. Da må jeg på jobb.

Selve julaften feirer hun, Sindre, Ingrid og Eirik sammen med Ernas familie i Bergen. Der serveres det alltid pinnekjøtt og multekrem til dessert. Også er det selvsagt gang rundt juletreet, røpet Erna Solberg overfor Se og Hør i 2013.

Saken fortsetter under bildet.

PYNTET TIL JUL I OSLO: Selv om julen feires i Bergen, pyntes også statsministerboligen i Oslo til jul. Her er Erna Solberg og Sindre Finnes fotografert der i desember 2013.  Foto: Stein J. Bjørge/ NTB Scanpix
PYNTET TIL JUL I OSLO: Selv om julen feires i Bergen, pyntes også statsministerboligen i Oslo til jul. Her er Erna Solberg og Sindre Finnes fotografert der i desember 2013. Foto: Stein J. Bjørge/ NTB Scanpix Vis mer

Hektisk hverdag

I et intervju med Dagbladet våren 2015 innrømmet statsministeren at det er utfordrende å kombinere morsrollen og statsministerrollen:

- Jeg tror jeg er en ganske god kone, men jeg kunne sikkert vært en bedre mor, ser jeg. Men jeg tror mine barn er vokst opp med at jeg har jobbet mye og vært aktiv, så de er vant til det, sa Erna Solberg den gang.

Hun og Sindre Finnes møttes under studietiden i Bergen, og paret giftet seg i Paris i 1996. I 2014 åpnet Solberg seg om ekteskapet i et intervju med VG:

- Jeg tror ikke det finnes noen som kan være ærlige og si at de har vært akkurat like forelsket hele veien når man har vært gift så lenge som det vi har. Men man blir mer glad i hverandre, sant. Man kjenner hverandre bedre og det er en annen type følelser, sa Solberg da.

I TYKT OG TYNT: I år har Erna Solberg og Sindre Finnes vært lykkelig gift i 20 år. Her er de to på gallamiddag på Slottet i mars 2015.  Foto: NTB scanpix
I TYKT OG TYNT: I år har Erna Solberg og Sindre Finnes vært lykkelig gift i 20 år. Her er de to på gallamiddag på Slottet i mars 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Romantikken blomstrer i Hollywood

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer