BLE SENDT HJEM: Etter å ha sunget country i årets tredje «Stjernekamp»-sending, var det Erlend Bratland som måtte reise hjem. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
BLE SENDT HJEM: Etter å ha sunget country i årets tredje «Stjernekamp»-sending, var det Erlend Bratland som måtte reise hjem. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRKVis mer

«Stjernekamp» 2017:

Erlend Bratland røk ut av «Stjernekamp»

Ni håpefulle artister ble redusert til åtte etter ukas sending.

(Seoghør.no): Forrige lørdag var det Hilde Lyrån (54) som måtte forlate sangkonkurransen «Stjernekamp», som første deltaker i årets sesong av NRK-programmet.

Lyrån fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder da hun og de ni andre artistene prøvde seg på musikksjangeren EDM, men hun overbeviste altså ikke tv-seerne.

I kveld var det musikksjangeren country som sto på tapetet for de gjenværende deltakerne, og i den anledning hadde Thomas Felberg (45) og Mona B. Riise (45) fått selskap av countryartist Bjøro Håland (73) i ekspertpanelet.

Etter at samtlige hadde kommet med sine beste tolkninger av sjangeren, ble det klart at det var Erlend Bratland sin tur ut av «Stjernekamp».

- Det er selvfølgelig drit, svarte Bratland etter at exiten var et faktum.

KNIVET I COUNTRY: I tredje program brynet artistene seg på country sjangeren. Foran: Gaute Ormåsen, Didrik Solli-Tangen og Aleksander Walmann, og bak f.v.: Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Makeda og Lisa Børud. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KNIVET I COUNTRY: I tredje program brynet artistene seg på country sjangeren. Foran: Gaute Ormåsen, Didrik Solli-Tangen og Aleksander Walmann, og bak f.v.: Benedicte Adrian, Adam Douglas, Ida Maria, Erlend Bratland, Makeda og Lisa Børud. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Til Seoghør.no innrømmer Erlend at han er skuffet over at han ikke får vist mer til det norske folk.

- Jeg er litt overrasket, jeg hadde ikke forventet å ryke ut så tidlig. Jeg hadde så mye mer jeg ville vise, så jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet, sier han.

- Men herregud, jeg kommer tilbake igjen, legger han til.

Saken fortsetter under bildene.

IDA MARIA. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
IDA MARIA. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
DIDRIK SOLLI-TANGEN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
DIDRIK SOLLI-TANGEN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
BENEDICTE ADRIAN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
BENEDICTE ADRIAN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer
ALEKSANDER WALMANN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK
ALEKSANDER WALMANN. Foto: Julia Marie Naglestad/ NRK Vis mer

Dette sang artistene i «Stjernekamp» lørdag kveld:

Lisa Børud - «All Jacked Up »(Gretchen Wilson)

Didrik Solli-Tangen - «Drive (For Daddy Gene)» (Alan Jackson)

Ida Maria - «Rose Garden» (Lynn Anderson)

Gaute Ormåsen - «Life Is A Highway» (Tom Cochrane)

Benedicte Adrian - «Lipstick» (Runaway June)

Aleksander Walmann - «Whiskey Lullaby» (Brad Paisley & Alison Krauss)

Erlend Bratland - «Before He Cheats» (Carrie Underwood)

Makeda - «9 To 5» (Dolly Parton)

Adam Douglas - «I Can't Do This» (Vince Gill)

Maria Haukaas Mittet intervjues rett etter seieren i NRK-programmet «Stjernekamp» i 2015.Vis mer Vis mer

- Var overtent

Flere av årets «Stjernekamp»-deltakere har allerede erfaring med å skulle prestere på tv-skjermen under svært høyt press. Både Didrik Solli-Tangen (30), Aleksander Walmann (31) og Benedicte Adrian (53) har deltatt i Melodi Grand Prix tidligere, og samtlige har vunnet konkurransen - enten alene, eller som del av en duo.

Walmann, sammen med Joakim With Steen (Jowst), var Norges håp i Eurovision-finalen i Kiev i mai, og duoen endte på en respektabel 10. plass.

Fornøyd: Aleksander Walmann og Joakim With Steen «JOWST» var fornøyde med resultatet etter Eurovision-finalen i Kiev. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Adrian vant den norske finalen sammen med Ingrid Bjørnov (53) og Dollie De Luxe i 1984, etter at de to hadde prøvd seg i MGP to ganger tidligere.

Selv om Benedicte Adrian er en rutinert artist, imponerte hun ikke Dagbladets anmelder i de to første «Stjernekamp»-sendingene: Hun endte med henholdsvis terningkast to og terningkast én i sjangrene stadionrock og country.

I et intervju med Dagbladet denne uka, understreket Adrian at hun ikke har vært skuffet over de dårlige kritikkene, men av at hun selv ikke har klart å levere.

- Sønnen min lå våken og jeg måtte spørre han hva han syntes. «Sorry, men jeg klarer ikke å lyve. Du må roe deg ned», var svaret hans. Jeg visste at jeg skulle sist ut, og var overtent. Hadde så mye å bevise, men følte meg bare trengt opp i et hjørne, fortalte hun om kvelden etter «Stjernekamp»-debuten.

Adrian mestret imidlertid country-sjangeren bedre. Hun fikk ros av dommerne og gikk videre i konkurransen, selv om hun var blant de tre som fikk færrest stemmer.

LES OGSÅ: Se «Stjernekamp»-Erlends ekstreme forvandling