Bernt Hulsker:

Erkjenner ikke straffskyld

Bernt Hulsker-saken skal avgjøres i Oslo tingrett i dag.

AKKURAT NÅ: Tidligere TV-profil og fotballspiller Bernt Hulsker møter i Oslo tingrett i dag, tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd. Vi er på plass, og dekker rettssaken forløpende. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

OSLO TINGRETT (Se og Hør): 09.00 onsdag morgen møtte Bernt Hulsker (45) opp i Oslo tingrett etter å ha blitt tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd.

Hulsker erkjenner straffskyld på ett av to punkter, han erkjenner ikke straffskyld for hatefulle ytringer.

Aktor mener tiltalte kan straffes for begge tiltalepunkter, og legger ned påstand om at Hulsker skal dømmes til betinget fengsel i 24 dager, med en prøvetid på to år.

I tillegg legger hun ned påstand om en bot på 15 000 kroner.

- Dette er en alvorlig sak for Hulsker. Jeg mener det som står i tiltalen ikke kan bevises, og at han derfor må frifinnes, sier forsvarer Bernt Birkeland i sin prosedyre.

Birkeland viser til sprikende vitneforklaringer, og påpeker gjentatte ganger at ingen av vitnene har hørt det fornærmede hevder Hulsker har sagt, som også tiltalen bygger på.

- Saken har allerede fått enorme konsekvenser for Hulsker. Han står uten noen form for jobb og inntekt, understreker forsvareren.

I retten

- Saken gjelder en post som omhandler hatefulle ytringer og en som handler om hensynsløs atferd. Hendelsen fant sted onsdag 9. mars i år på karaokebaren Syng Mer i Oslo sentrum, en gang mellom 00 og 02. Det var et julebord med VGTV, starter aktor Marianne Aune innledningsvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.