Kathrine Sørland:

- Er vi en gjeng med pyser?

Kathrine Sørland (38) forteller om tiden etter bruddet, og hva hun synes om tv-klaging.

I SITT RETTE ELEMENT: Kathrine Sørland inspiserer den nyeste kolleksjonen til kleskjeden Lindex, på butikkens hovedkontor i Oslo. Sørland jobber som såkalt «fashion advisor» for kleskjeden. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
I SITT RETTE ELEMENT: Kathrine Sørland inspiserer den nyeste kolleksjonen til kleskjeden Lindex, på butikkens hovedkontor i Oslo. Sørland jobber som såkalt «fashion advisor» for kleskjeden. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært en tøff omstilling, men det er det vel for alle som går gjennom noe sånt. Men jeg ser fremover, forteller Kathrine Sørland (38) til Se og Hør.

Fem måneder er gått siden nyheten om at kjendis-modellen og ektemannen, Andreas Holck, har valgt å ta ut separasjon etter tolv års ekteskap.

Sørland uttalte den gang at paret skiltes som venner, men ønsket ikke å gå i detaljer om prosessen.

NY HVERDAG: Kathrine Sørland er singel for første gang på tolv år. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
NY HVERDAG: Kathrine Sørland er singel for første gang på tolv år. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Sønnen foran alt

Det vil hun heller ikke nå, men kan tilføye dette:

- Fokuset vårt ligger på sønnen vår, Leon, og at han skal ha det fint. Foreldrene hans bor i kort avstand til hverandre, og det er viktig for oss at han har en så normal hverdag som mulig. Det verste for ham er jo å ha foreldre som krangler og «bitcher», sier Sørland.

På mange måter fikk 38-åringen bruddet dratt opp igjen da hun dukket opp i «Farmen kjendis» på nyåret. Heldigvis er Sørland vant til å være i media, og var forberedt på at privatlivet kunne bli et tema.

- Ja, det er jo klart. Det er ingen vits å late som det ikke har skjedd, men heller være ærlig og stå i det, forteller hun.

- Vurderte å reise hjem hver dag

Det begynner å bli noen år siden Norge hørte om Kathrine Sørland for første gang. Den smørblide Sola-kvinnen var bare 21 år da hun trakk det lengste strået i missekonkurransen Frøken Norge - en begivenhet som pleide å skape store overskrifter, men som seinere er lagt på is.

Det var riktignok i 2004, da Sørland ble kåret til den 11. vakreste i universet under den årlige Miss Universe-konkurransen, at det virkelig tok av. Oppmerksomheten sørget for at 38-åringen fikk en pangstart på modellkarrieren, og ble et fast tilskudd på det norske kjendiskartet. Resten er historie.

DYREKJÆR: Kathrine Sørland avbildet sammen med to kattunger under innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DYREKJÆR: Kathrine Sørland avbildet sammen med to kattunger under innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Femten år etter gjennombruddet, der Sørland seinere har jobbet som tv-programleder og blitt forretningskvinne - blant annet - er det altså «Farmen kjendis» som gjelder. Innspillingen ble gjort utenfor Stange i Hedmark i fjor sommer, og vises på tv i disse dager.

- «Farmen» er ikke for nybegynnere, og jeg var en nybegynner. Jeg ble overrasket over hvor tøft det var, og vurderte faktisk å reise hjem hver eneste dag - fordi jeg var så sliten. Heldigvis fantes det også positive elementer, så jeg ga meg ikke, Totalt sett var det en fantastisk opplevelse, forteller 38-åringen.

- Er vi en gjeng med pyser?

Overskrifter om drøy matsmugling, skittkasting og iscenesatte tvekamper. Mens mange av realitykollegene vet å lage støy i tv-ruta, klarer Sørland stort sett å holde seg unna.

- Jeg er ikke kjent for å være en intrigemaker, og skygger banen når voksne folk krangler om barnslige ting. Selvfølgelig var det episoder der jeg også var irritert, men jeg kranglet nok mest med meg selv der inne, forteller hun.

Etter tv-oppholdet har det dukket opp flere detaljer fra innspillingen som mildt sagt setter «Farmen» i et dårlig lys. Mens Ole «Lukkøye» Klemetsen (47) har beskrevet oppholdet som et fengsel, og gitt produksjonen en solid strykkarakter, valgte Runar Søgaard (51) like greit å iscenesette sin egen tv-exit, fordi han ville hjem. Sørland rister på hodet av overskriftene.

- Det er så mye annet her i livet som er verre enn å være innesperret på en gård. Ja, jeg hadde selv lyst til å reise hjem flere ganger, men det betyr jo ikke at jeg gjorde det. Når jeg leser klagetiradene enkelte andre deltakere har gått ut med i media, tenker jeg: «Er vi en gjeng med pyser?» Vi hadde nok mat, rent vann og fikk alle en fantastisk mulighet. «Suck it up».

KLAR TALE: Kathrine Sørland synes det er meningsløst å klage over et «Farmen»-opphold. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
KLAR TALE: Kathrine Sørland synes det er meningsløst å klage over et «Farmen»-opphold. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Sort savn

Savnet etter sønnen Leon var av og til uutholdelig gjennom tv-innspillingen. Sørland hadde gjort en avtale med produksjonen om at hun skulle få vite hvordan det gikk med ham, men hadde aldri direkte kontakt med sønnen.

- Produksjonen anbefalte at jeg ikke gjorde det, for jeg hadde antakeligvis bare ligget i senga og grått hvis jeg hørte stemmen hans. Det var helt fantastisk å se ham igjen etterpå, et gledens øyeblikk som egentlig ikke kan beskrives, forteller hun.

TEMPERATUR: Mina var rasende på Trude etter at Svein hadde blitt overfalt og slått seg kraftig av en hest. Video: TV 2/Jonas Scheie Hammer Vis mer

LES OGSÅ: - Møttes på helt feil tidspunkt i livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer