Filmstjernen Chow Yun-fat:

Er verdt seks milliarder - lever på 900 kroner i måneden

Ønsker å donere formuen til veldedighet.

STYRTRIK: Chow Yun-fat (t.v.) er en av Hong Kongs mest berømte skuespillere, og er verdt flere milliarder kroner. Likevel velger han å leve et enkelt liv. Her med skuespillerne Gong Li og John Cusack i Bangkok i 2008. Foto: Reuters/ NTB scanpix
STYRTRIK: Chow Yun-fat (t.v.) er en av Hong Kongs mest berømte skuespillere, og er verdt flere milliarder kroner. Likevel velger han å leve et enkelt liv. Her med skuespillerne Gong Li og John Cusack i Bangkok i 2008. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den hongkongkinesiske skuespilleren Chow Yun-fat (63) er kanskje ikke blant stjernene man hører mest om, men likevel er han blant verdens mest suksessrike skuespillere, ifølge News.com.eu.

Etter å ha gjort suksess med filmer som «Crouching Tiger, Hidden Dragon», «The Killer» og «Pirates of the Caribbean», er han i dag verdt svimlende seks milliarder norske kroner.

Selv om man er vant til å høre om styrtrike stjerner som punger ut på dyre villaer, luksusbiler og ekstravagante ferier, lever Yun-fat en helt annen livsstil enn stjerner flest.

Nylig røpet han til nettstedet Jayne Stars at han lever på bare 800 Hongkong dollar i måneden, noe som tilsvarer rundt 900 norske kroner.

STJERNE: Chow Yun-Fat avbildet med «Pirates of the Caribbean: At World's End»-kollegene Johnny Depp og Orlando Bloom i 2007. Foto: AP/ NTB scanpix
STJERNE: Chow Yun-Fat avbildet med «Pirates of the Caribbean: At World's End»-kollegene Johnny Depp og Orlando Bloom i 2007. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Handler klær på salg

Han fortalte videre at han i hele 17 år benyttet seg av en gammel mobiltelefon fra Nokia, før han for to år siden kjøpte seg en mer moderne smarttelefon. Årsaken var rett og slett at den gamle mobilen ble ødelagt.

Dyre designermerker holder han seg også langt unna, og handler gjerne klær på salg.

- Jeg bruker ikke klær for andre mennesker. Så lenge jeg synes det er komfortabelt, er det godt nok for meg, sier han.

Årsaken til at den styrtrike filmstjerna velger å leve på et såpass lavt budsjett, er fordi han planlegger å gi alle pengene sine til veldedighet den dagen han går bort.

- Pengene er ikke mine. Jeg passer bare på dem for øyeblikket, forklarer han.

Vil leve et normalt liv

I stedet for å fokusere på materialistiske ting eller å dukke opp på stjernespekkede filmpremierer, liker Yun-fat heller å bruke tiden si på trening ute i naturen.

- Drømmen min er å være en lykkelig og normal person. Det vanskeligste i livet handler ikke om hvor mye penger du tjener, men hvordan å bevare en fredfull tankegang og å leve resten av livet på en enkel og bekymringsløs måte, sier han.

SUKSESS: Chow Yun-Fat (t.v.) spilte hovedrollen i «Crouching Tiger, Hidden Dargon». Her med regissør Ang Lee, etter at filmen vant Oscar i 2001. Foto: AP/ NTB scanpix
SUKSESS: Chow Yun-Fat (t.v.) spilte hovedrollen i «Crouching Tiger, Hidden Dargon». Her med regissør Ang Lee, etter at filmen vant Oscar i 2001. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

63-åringen, som helst benytter seg av offentlig transport for å komme seg rundt, har tidligere uttalt at han sjelden blir gjenkjent på gata.

- Nitti prosent av menneskene på T-banen stirrer ned i telefonene sine. Hvem vil legge merke til meg?, har han sagt ifølge Shanghai.ist.

Ikke samvittighet til privatsjåfør

Han påpekte videre at han aldri har følt behovet for å hyre en privatsjåfør, nettopp fordi han ikke har samvittighet til å unne seg en slik luksus.

- Om jeg hyrer inn en sjåfør, ville jeg hatt dårlig samvittighet fordi han hadde vært nødt til å vente på meg hele dagen. Jeg ville vært nervøs fordi jeg vet at noen måtte vente på meg. Det ville vært frustrerende, sa han.

LEVER ET ENKELT LIV: Chow Yun-fat og kona Jasmine Tan lever en relativt enkel livsstil i Hongkong, selv om byen er kåret til en av verdens dyreste byer. Foto: Reuters/ NTB scanpix
LEVER ET ENKELT LIV: Chow Yun-fat og kona Jasmine Tan lever en relativt enkel livsstil i Hongkong, selv om byen er kåret til en av verdens dyreste byer. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Chow Yun-fat giftet seg med kona Jasmine Tan i 1987, og de har ingen barn sammen. Han har også vært gift med den kinesiske skuespilleren Candice Yu, men ekteskapet varte i bare ni måneder.

Han har vunnet tre Hongkong Film Awards og to Golden Horse Awards - begge i kategorien «beste skuespiller». I 1995 ble han omtalt i Los Angeles Times som «den kuleste skuespilleren i verden».

LES OGSÅ: - Et nytt kapittel starter nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer