Kristofer Hivju:

- Er ved god helse

Deler corona-oppdatering.

FRISKE: I midten av mars kunne Kristofer Hivju bekrefte at han var smittet av corona. Nå er både han og kona friskmeldte. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FRISKE: I midten av mars kunne Kristofer Hivju bekrefte at han var smittet av corona. Nå er både han og kona friskmeldte. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona-pandemien vil ingen ende ta, kan det virke som. Det har allerede gått en måned siden sykdomsutbruddet ble erklært en pandemi, og store deler av verden er nå inne i både fjerde og femte uke av strenge forebyggende tiltak.

På verdensbasis har over 100 000 mennesker mistet livet som følge av viruset, samtidig som nærmere 1,9 millioner har vært bekreftet smittet. Det gjelder også en rekke celebriteter, som har valgt å åpne seg om hvordan smitten har påvirket dem. En av de første som fikk påvist viruset var den norske «Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju.

«Beklager å måtte fortelle at jeg i dag har testet positivt for covid-19, coronaviruset. Familien min og jeg isolerer oss hjemme så lenge vi må», skrev han på Instagram den 16. mars.

Friskmeldt

Skuespilleren kunne fortelle at de alle var ved god helse, og at de erfarte at smitten trolig var verre for andre enn for dem. Likevel er det ikke til å stikke under stol at det åpenbart er skremmende å bli smittet av noe som krever menneskeliv i hopetall.

Nå, nesten en måned etter det første innlegget, deler han og kona Gry en oppdatering om helsesituasjonen. Hivju-paret kan fortelle at de begge er friskmeldte, men at den siste tiden på ingen måte har vært artig.

«Vi har kommet oss helt og er ved god helse etter at jeg ble smittet av coronaviruset - noe også min kone Gry trolig ble. Etter flere uker i karantene, og attpåtil noen ekstra innendørs etter å ha vært fri for symptomer, har vi det godt», skriver Hivju til sine 3,7 millioner følgere.

Hivju forklarer videre at de to hadde flaks, som bare opplevde milde symptomer på sykdommen. På bildet han har lagt ut ser ekteparet glade og friske ut, og bildet er trolig tatt på en etterlengtet tur etter flere uker innendørs.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Skuespilleren ønsker å rette oppmerksomheten mot dem som har hatt det mye verre.

«Vi sender våre tanker og kjærlighet til folket der viruset har truffet mye hardere, og til alle som har mistet sine elskede på grunn av dette. Vi takker dere alle for støtten, og ber om at dere husker å holde dere årvåkne, holder avstand, vasker hendene, og, viktigst av alt: ta vare på hverandre i denne merkelige tiden», skriver Hivju.

Ordlyden i slutten av innlegget minner om det skuespilleren skrev til fansen da han først fikk påvist smitte.

«Jeg ber dere alle om å være ekstremt forsiktige. Vask hendene, hold dere 1,5 meter fra hverandre, gå i karantene - bare gjør alt det du kan for å hindre spredning av viruset. Sammen kan vi slå dette viruset, og avverge krise på sykehusene», skrev han da.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Kristofer Hivju i forbindelse med denne saken, men har foreløpig ikke lyktes med det.

Tilfeller og dødsfall

Her i Norge er Hivju på ingen måte den eneste norske kjendisen som har blitt smittet. TV 2-profilen Bent Skjærstad, kjent fra serien «Korrespondentene», kunne også samme dag som Hivju fortelle at han er blitt smittet av det fryktede viruset. Tv-profilen begynte å bli syk allerede to uker tidligere, og kjente et ubehag i kroppen.

- Lørdag tror jeg egentlig at jeg innså at dette må være coronaviruset, og søndag kveld fikk jeg bekreftet at jeg hadde avlagt en positiv coronaprøve, sa han til egen kanal.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Dessverre har også flere celebriteter omkommet som følge av komplikasjoner ved smitten. I april kunne meldte Sky News at «Batman»-skuespiller Jay Benedict var død. Den amerikanske skuespilleren ble 68 år gammel, og døde som følge av komplikasjoner ved smitten.

Bare et par dager i forveien ble det kjent at også den prisvinnende låtskriveren og musikeren Adam Schlesinger, best kjent fra rockebandet Fountains of Wayne, hadde gått bort som følge av komplikasjoner med coronaviruset. Schlesinger ble 52 år gammel.

I slutten av mars ble det første kongelige corona-dødsfallet et faktum. Prinsesse Maria Teresa, kusina til kong Felipe (52) av Spania, døde da som følge av viruset. Magasinet People skrev at familien valgte å bekrefte hennes bortgang offentlig.

LES OGSÅ: - En grei syretest for forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer