Sofia og Pia Tjelta:

- Er stolt av henne uansett hva hun hadde gjort!

Mor og datter er aktuell i hver sin TV-serie i 2022.

SOFIA OG PIA TJELTA: Mor og datter Pia og Sofia Tjelta fotografert under Amandaprisen i Haugesund i 2019. FotoJan Kåre Ness / NTB
SOFIA OG PIA TJELTA: Mor og datter Pia og Sofia Tjelta fotografert under Amandaprisen i Haugesund i 2019. FotoJan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt år er i gang, og det betyr heldigvis også premiere på mange nye serier som vi har ventet lenge på - og blant dem er «Lykkeland» sesong to på NRK og «Delete Me» sesong to på Viaplay.

I førstnevnte fiksjonssserie, som tar for seg det norske oljeeventyret i Stavanger på 70-tallet, spiller blant andre skuespiller Pia Tjelta (44), mens i sistnevnte serie er det datteren Sofia Tjelta Sydness (20) som har en av hovedrollene. Sofias far er skuespiller Kyrre Haugen Sydness (49).

KK møtte Pia Tjelta i forbindelse med presselanseringen av «Lykkeland» sesong to, og det er en tydelig stolt mor som nå ser datteren sin i oppfølgingssesongen av tenåringsdramaserien «Delete me», som vant beste foto og beste klipp under Gullruten i 2021.

- Hvordan er det for deg som mor, som har vært i skuespillerbransjen i en årrekke, å nå ha en datter om er på vei inn i samme bransje?

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

- Jeg har helt gitt opp å ha motstand på det, for jeg ser jo at hun elsker det så hardt. Jeg synes jo selv at jeg har verdens beste jobb! sier Pia til KK.

- Har det vært motstand fra dere foreldres side?

- Både Sofias pappa og jeg var først sånn «Sofia, kan du ikke please bare bli advokat eller noe annet i stedet for?», for man anbefaler jo ikke ungen sin å gå inn i et liv med potensielt avslag annen hver dag, sier hun ærlig til KK, og fortsetter:

- Der man hele veien er avhengig av at andre vil ha deg til noe. Man skal ha litt ryggrad for å håndtere det, og man må være i stand til å drive seg selv kunstnerisk - hvis man for eksempel ikke blir valgt.

SPESIELL BOSITUASJON: Pia Tjelta åpnet seg om forholdet til eksen i «Skavlan». Vis mer

Full oppbacking hjemmefra

Men da datteren ga uttrykk for at det virkelig er skuespill hun vil satse på fikk hun full oppbacking hjemmefra.

- Nå er jeg bare glad for at hun skal gjøre noe som, om ikke annet, jeg vet at kommer til å gi henne et rikt liv. At hun skal få leke seg som både jeg og faren hennes gjør, forteller Pia videre til KK.

- Er det noe du råder henne mot med tanke på skuespillerbransjen?

- Njæ. Kjepphesten min er at hun skal ha utdannelsen uansett, og nå tar hun bachelorgrad på Westerdals på skuespillerlinjen der, så da er mor fornøyd!

DELETE ME: Sofia Tjelta og kollega Erik Enge i Delete me på Viaplay. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles
DELETE ME: Sofia Tjelta og kollega Erik Enge i Delete me på Viaplay. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles Vis mer

«Delete me» er skapt av den norske regissøren Marie Kristiansen (39), og i sesong to av tenåringsdramaet tar hun for seg unge som selger intime bilder på nettet.

- Det føles helt fantastisk å være en del av en ny sesong av Delete me. Jeg følte virkelig at vi skapte noe unikt den første sesongen, og at vi fortalte en viktig historie til et ungt publikum. At jeg nå får min første hovedrolle er både skremmende og fantastisk, har Sofia uttalt i en pressemelding i forbindelse med lanseringen av TV-serien.

AKTUELL: Datteren til Pia Tjelta - Sofia Tjelta - figurerer i Viaplay-serien, Delete Me. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Hva synes du etter å ha sett henne i «Delete Me», Pia?

- Jeg er stolt av henne uansett hva hun hadde gjort! sier Pia til KK.

Til KK forteller Pia Tjelta, som gjennom coronaårene har vært i full jobb, at hun og datteren ofte sparrer både når det kommer til jobb og privatliv.

- Vi sparrer masse! Og vi prater om alt. Hun er jo blitt voksen, og fyller 21 år i september! fortsetter hun til KK.

Pia Tjelta har også tvillingene Jonathan og Agnes (6) med forloveden Oddgeir Thune (43). De har vært et par siden 2015, og også han er skuespiller.

«Lykkeland» hadde premiere på NRK søndag 2. januar, mens «Delete me» ikke har premiere på Viaplay før sommeren 2022.

Dette intervjuet ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Røper detaljer om sexscenene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer