I SUS OG DUS?: Nei, dette var bare en sjelden anledning til å slappe av, dagene går i ett skal vi tro Mariann, her med Miss Irland. Foto: Privat/Froken.no
I SUS OG DUS?: Nei, dette var bare en sjelden anledning til å slappe av, dagene går i ett skal vi tro Mariann, her med Miss Irland. Foto: Privat/Froken.noVis mer

Er Miss Universe mest omtalte

Lynte oppover favorittlista.

SEHER.NO: - Lista er et speilbilde av den mediaoppmerksomheten de forskjellige kandidatene får, og rangeringer på andre lister som blir satt opp av synsere, sier Geir Hamnes til Seher.no.

Etter snart to uker i Vietnam har Mariann gjort seg bemerket på de oppdragene og bildene som blir tatt, til den grad at media og andre som følger Miss Universe slik fotballeksperter følger VM har utpekt henne blant favorittene. Bildene hennes er også blant de mest etterspurte, og alt dette foretar nettsiden Globalbeauties.com en måling av og setter opp en pyramide. (Ekstern nettside)

Hvem som ligger på andreplass der? Mariann Birkedal (21) fra Norge, kun slått av fjorårets Miss Universe-vinner. 

- Hun har en perfekt figur, har en utrolig utstråling og snakker svært godt engelsk, forteller Hamnes om økonomistudenten.

- Som jeg sa da jeg snakket med henne igår, og hun sa at dette var bare for utrolig, at du har bare deg selv å takke, sier Hamnes og skryter av hennes utrettelige innsats.

Større enn Sørland
Han understreker at dette ikke nødvendigvis betyr seier. Men det er utrolig godt signal, da for eksempel Kathrine Sørland, som kapret en imponerende 11. plass, ikke fikk i nærheten av samme oppmerksomhet da hun var kandidat.

Mariann danker med dette overraskende nok ut mange kandidater hvor Miss Universe konkurransen er en langt større begivenhet. Da det er naturlig at nasjonene skriver mest om sine egne kandidater, er det godt gjort at Mariann troner nesten på toppen av lista.

- Hun har et veldig internasjonalt utseende, hun er ikke Synnøve Solbakken men kunne like gjerne vært fransk eller Sør-Amerikansk, sier han.

Heteslag
Ennå er det nesten to uker til finalen, og er hun blant de 15 som går videre blant de 80 deltakerne gis hun svært gode sjanser.

Men konkurransen er på mange måter i full gang allerede. Les om Marianns travle dager i Vietnam her!

- Har det veldig flott her i Vietnam, men det er definitivt en stor prøvelse for kroppen. Har vel hatt maks tre timer med søvn de siste døgnene, og varmen er helt ekstrem. Miss Trinidad & Tobago fikk heteslag i går, skriver hun.

Og se selv hvorfor Mariann har gjort seg fortjent til å bli storfavoritt på hennes store bildegalleri her.

LES OGSÅ: Jerry Springer og Mel B sammen til Vietnam