Er Miss Universe bare juks?

Spekulasjoner om at konkurransen er fikset av Donald Trump selv...

HÅNDPLUKKER?: I et intervju med en av Miss Universes koregrafer kommer det fram at Donal Trump selv plukker ut 6 av de 15 siste i konkurransen.  Foto: AP
HÅNDPLUKKER?: I et intervju med en av Miss Universes koregrafer kommer det fram at Donal Trump selv plukker ut 6 av de 15 siste i konkurransen. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: En av koreografene for Miss Universe gjennom de fire siste årene, hevder i et intervju at Donald Trump håndplukket seks av de 15 siste i årets skjønnhetskonkurranse. Nå reises det spørsmål ved om hele konkurransen er fikset og om millioner av TV-seere blir lurt...

- Grunnen hans for å gjøre det, som han fortalte meg og han har fortalt jenter fra tidligere, er at han overlot alt til det innledende dommerpanelet tidligere og noen av de vakreste kvinnene, etter hans mening, kom da ikke til topp 15. Han var ganske opprørt over det. Så han bestemte at han skulle velge ut et visst antall og at dommerne skulle velge ut et visst antall, sier koregrafen Michael Schwandt til Guanabee.com.

Schwandt går deretter videre med å fortelle hvordan utvelgelsen skjer.

- På alle showene dukker han opp dagen før tv-sendingen og vi stiller alle jentene på en linje i alfabetisk rekkefølge bak mikrofonen, og de sier sitt navn, alder og land. Deretter stiller de seg opp alfabetisk bak hverandre på en linje.

- Han går da forbi dem og har en assistent som tar notater om alle jentene. Og det er en allmenn kunnskap at han plukker ut seks av de 15 jentene selv, sier Schwandt til Guanabee.com.

Etter at nettstedet først publiserte artikkelen med Schwandt, har intervjuet naturlig nok blitt plukket opp av større nyhetsorganisasjoner som CNN, Fox og en rekke av Amerikas største aviser. Og med de nye opplysningene går også spekulasjonene om hele konkurransen blir rigget.

Schwandt prøver nå å distansere seg fra det han har sagt og hevder det hele var en spøk, men nettstedets redaktør Daniel Mauser står på at alt som kommer fram i saken er riktig.
- Alt som står sitert i artikkelen er akkurat det han sa. Så jeg forstår hvorfor han vil trekke tilbake de ordene, men dessverre var det dette han sa, sier Mauser til CNN.

Miss Universe har i etterkant av uttalelsene kommet med en pressemelding der de tar avstand fra beskyldningene om at eieren av skjønnhetskonkurransen skal ha "fikset" konkurransen. Men samtidig bekrefter de at organisasjonen, og da inkludert Trump selv, velger ut seks av deltakerne mens dommerne velger ut ni.

- Medlemmer av Miss Universe organisasjonen spiller en rolle i å velge ut de 15 semifinalistene. I Miss Universe 2009 valgte et innledende dommerpanel ut ni av de 15 beste og medlemmer av Miss Universe organisasjonen, deriblant Donald J. Trump, valgte de siste seks. Et annet dommerpanel, som blir introdusert live på finalen, står egenhendig for utvalget av de siste 10 og de siste 5 finalistene og å utrope vinneren av konkurransen. Dette systemet har vi hatt siden 2005 og har alltid vært kjent for deltakerne, deres sjefer, dommerne og seerne, hevdes det i pressemeldingen signert organisasjonens president Paula M. Shugart.

- Å på en måte stille spørsmål med integriteten ved dommerprosessen eller å antyde at konkurransen er orkestrert eller "fikset" er falskt og villedende, hevder Shugart videre.

Donald Trump selv sier ingenting i pressemeldingen om hans rolle i det hele, men nøyer seg med å konstatere at skjønnhetskonkurransen har blitt en stor suksess under hans ledelse og konkluderer med at:

- Jeg kommer ikke til å endre en ting.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected], eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Hun behandlet alle som dritt

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer