Carmen Electra:

- Er min egen verste fiende

Carmen Electra har prøvd seg på det meste, men aldri lykkes helt etter suksessen med«Baywatch».

LANI MCKENZIE: Carmen Electra fikk sitt store gjennombrudd i «Baywatch» i 1997. Siden har hun gjort så godt som alt for å holde seg i rampelyset. Foto: NTB Scanpix
LANI MCKENZIE: Carmen Electra fikk sitt store gjennombrudd i «Baywatch» i 1997. Siden har hun gjort så godt som alt for å holde seg i rampelyset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Livredderserien «Baywatch», som gikk på tv fra 1989 til 2001, bidro til at flere av de medvirkende skuespillerne fikk en pangstart på sine karrierer innen underholdning.

Blant andre blir både Pamela Anderson (52) og David Hasselhoff (67) forbundet med serien, der de i sine røde livredderantrekk patruljerte de folkerike strendene i Los Angeles.

En tredje person som ofte dukker opp i tankene når man hører «Baywatch», er Carmen Electra (47). Hun ble med i den populære serien i 1997, i rollen som Lani McKenzie.

- Er min egen verste fiende

Prince endret navnet

Før «Baywatch»-gjennombruddet, hadde Electra smått begynt å bygge opp kjendisstatusen sin som sanger.

Det gjorde hun ved hjelp av den avdøde sangstjernen Prince, som på begynnelsen av 90-tallet signerte henne under Paisley Park Records.

Den gang het hun Tara Leigh Patrick, og det var Prince selv som ga henne navnet hun i dag går under, Carmen Electra. I et intervju med magasinet LaPalme i 2016, fortalte hun om det.

- Jeg minnet ham på at navnet mitt var Tara. Da sa han til meg: «Du ser ut som en Carmen, så for meg er du Carmen», sa Electra til LaPalme.

Sangkarrieren hennes ble ikke særlig lang, og på midten av 90-tallet begynte hun med tv. Etter at hun i 1995 poserte for Playboy, åpnet flere dører seg – og blant annet ble hun castet til rollen i serien «Baywatch».

BRUDD: Pamela Anderson langer ut mot sin kjæreste gjennom to år, Adil Rami Vis mer

Gift to ganger

Da Carmen Electra var på høyden av sin tv-karriere, blomstret også kjærligheten. I 1998 giftet 47-åringen seg med NBA-stjernen Dennis Rodman (58), men lykken brast året etter. Det hele utspilte seg i pressen.

- Folk kunne ikke skjønne hvorfor jeg elsket ham, for han hadde et rykte på seg for å være en «player», sa Electra da hun i 2014 gjestet Oprah Winfreys (65) tv-serie, «Where Are They Now».

GIFTET SEG: I 1998 ble Carmen Electra og Dennis Rodman erklært for rette ektefolk. Året etter skilte de seg. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: I 1998 ble Carmen Electra og Dennis Rodman erklært for rette ektefolk. Året etter skilte de seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samtidig innrømmet hun at det ikke tok lang tid før hun skjønte at ekteskapet var en tabbe. Hun uttalte:

- Det skjedde så fort. Det var så spontant, og jeg husker at jeg rett etterpå tenkte: «Hva har vi gjort?».

- Forholdet vårt var veldig lidenskapelig. Så da det var bra, var det veldig bra. Da det var dårlig, var det verste, fortsatte 47-åringen.

I 2003 giftet Electra seg på ny, da med rockestjernen Dave Navarro (52). Heller ikke dette ekteskapet skulle vare, og to og et halvt år senere var skilsmissen et faktum. Eksparet er imidlertid fortsatt gode venner i dag, og senest i sommer delte Electra et innlegg på Instagram til Navarro.

GODE VENNER: Carmen Electra er fortsatt god venn med eksmannen Dave Navarro. Her er de sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Carmen Electra er fortsatt god venn med eksmannen Dave Navarro. Her er de sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Gratulerer med dagen. Min evige kjærlighet for deg er ubeskrivelig. Vi hadde denne merkelige forståelsen for hverandre, som resulterte i mye latter og moro. Takk for at du lar meg være meg selv, og for at du ikke dømmer manglene mine. (...) Jeg er så takknemlig for at vi fortsatt er venner. Jeg elsker deg», skrev hun til et bilde av dem fra bryllupsdagen.

Laber artistkarriere

Etter «Baywatch»-suksessen var Electra å se i flere filmer og tv-serier, og hun opptrådte også med den eksotiske gruppa The Pussycat Dolls. Hun er i tillegg kjent for DVD-serien «Carmen Electra Aerobic Striptease», der hun kombinerte ulike strippe- og aerobicøvelser til trening.

TRENINGSVIDEO: Carmen Electra ga ut DVD-serien «Carmen Electra Aerobic Striptease» etter «Baywatch» . Foto: NTB Scanpix
TRENINGSVIDEO: Carmen Electra ga ut DVD-serien «Carmen Electra Aerobic Striptease» etter «Baywatch» . Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden ble det derimot stille fra Electra, som blant annet forsøkte å relansere en karriere som artist 20 år etter hennes første album kom ut.

I 2013 ga hun nemlig ut singelen «I Like It Loud», før hun året etter ga ut låten «Werq». I 2015 kom det nok en låt fra Electra, «Around The World», men til tross for at alle de tre singlene nådde topp 25 på Billboard-listene, ble det ikke store suksessen.

Da hun gjorde comeback i 2013, uttalte hun overfor The Grid at hun lenge hadde ønsket å synge igjen.

- Jeg har villet returnere til musikken lenge nå. Det har vært min lidenskap i mange år, siden før 90-tallet. Men livet og karrieren min tok en annen vei, sa hun da, gjengitt av Daily Mail.

Siden 2015 har det imidlertid ikke kommet ut noe ny musikk, og ingen av Electras nyere prosjekter de siste åra har vært noen store suksesser.

Se dette innlegget på Instagram

About last night ✨

Et innlegg delt av Carmen Electra (@carmenelectra)

Reality-flopp

I 2016 prøvde Electra å returnere til tv-bransjen, da hun sikret seg programlederrollen i realityserien «Ex Isle», der av-og-på-par bestemte seg, en gang for alle, om de skulle holde sammen som kjærester eller ikke.

Heller ikke denne serien slo noe særlig an, og ble kansellert etter at den første sesongen ble vist på tv.

PROGRAMLEDER: I 2016 prøvde Carmen Electra seg som programleder, uten noe særlig hell. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: I 2016 prøvde Carmen Electra seg som programleder, uten noe særlig hell. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har også vært å se i små gjesteroller i serier som «Jane the Virgin», «The Birthday Boys», «Franklin & Bash» og «Suburgatory», samt at hun medvirket i to episoder av den nye versjonen av «90210».

Noen store roller har derimot ikke kommet Carmen Electras vei siden.

KOLLEGER: Siden «Baywatch», der Carmen Electra spilte med blant andre Pamela Anderson og David Hasselhoff, har hun ikke opplevd like stor suksess. Foto: NTB Scanpix
KOLLEGER: Siden «Baywatch», der Carmen Electra spilte med blant andre Pamela Anderson og David Hasselhoff, har hun ikke opplevd like stor suksess. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Har fluer oppkalt etter seg

Med andre ord er 47 år gamle Electra en kvinne som har gjort mye for å sikre seg en plass i rampelyset.

Hun har opp gjennom åra vært både sanger, modell og skuespiller, og hun har også prøvd seg som entreprenør.

LIVREDDER: Carmen Electra i 2013, da hun gjenskapte en scene fra Baywatch da hun gjestet «The Today Show». Også på Instagram deler Electra stadig bilder fra glanstiden på slutten av 90-tallet. Foto: NTB Scanpix
LIVREDDER: Carmen Electra i 2013, da hun gjenskapte en scene fra Baywatch da hun gjestet «The Today Show». Også på Instagram deler Electra stadig bilder fra glanstiden på slutten av 90-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 lagde hun en parfyme med sitt eget navn, som fortsatt er i salg dersom noen hardbarka fans ønsker å kjøpe den. Da den ble lansert, sa hun følgende til FragranceNet.com:

- Jeg har alltid ønsket meg min egen duft. Det har vært tilbud og muligheter, men de passet aldri helt. Dette er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre, men da med en liten «edge».

Men til tross for at Electra har prøvd mye og kanskje ikke lykkes helt med alt, er hun en svært populær dame. Det kanskje ikke så mange vet, er at 47-åringen faktisk har en flue-art oppkalt etter seg.

I 2002 kalte den tidligere presidenten av den internasjonale kommisjonen for zoologiske benevnelser og forskeren Neal Ecenhuis, opp en art med fluer etter 90-tallsstjernen. Ifølge BBC var det fordi han var en stor fan.

Flue-arten heter altså, kanskje ikke så overraskende, carmenelectra.

Dårlig selvtillit

Årsaken til at Electras karriere har vært noe humpete de siste åra, kan ha med å gjøre at selvtilliten hennes ikke har vært på topp. I 2014 fortalte hun nemlig til Huffington Post at hun alltid sammenligner seg med andre.

47-åringen har blant annet uttalt at hun er «sin egen verste fiende», og at hun sammenligner seg med sangstjernen Beyoncé Knowles (38).

KJENDIS: Carmen Electra har klart å holde seg i rampelyset ved hjelp av småroller i ulike tv-serier og filmer, samt gjesteopptredener på ulike talentshow. Her poserer hun på rød løper i 2018. Foto: NTB Scanpix
KJENDIS: Carmen Electra har klart å holde seg i rampelyset ved hjelp av småroller i ulike tv-serier og filmer, samt gjesteopptredener på ulike talentshow. Her poserer hun på rød løper i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel har flere år i bransjen gjort henne mer hardhudet.

- Det er mange opp- og nedturer i denne bransjen, men jeg har lært å sette pris på alt, og ikke være så sensitiv. Selvsagt er det tider der jeg leser noe om meg selv og at det påvirker meg. Det er til og med enda vanskeligere når ting ikke er sant – men jeg tror på det jeg leser. Jeg tar opp ei avis, og selv om jeg vet at det er overdrevet, tror jeg på det. Så jeg skjønner jo at andre gjør det, sa hun.

LES OGSÅ: – Våknet av at det brant

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer