Er Kim virkelig død?

Den britiske versjonen kan ha svaret…

DØD ELLER LEVENDE? Om Kim, spilt av Edward Schultheiss (til venstre), er død eller levende er lurer 1,3 millioner nordmenn på.  Foto: NRK
DØD ELLER LEVENDE? Om Kim, spilt av Edward Schultheiss (til venstre), er død eller levende er lurer 1,3 millioner nordmenn på. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Selv moren min prøver seg, men ikke engang hun får vite noe! Sier produsent for Himmelblå Vegard Stenberg Eriksen til VG i dag.

For etter at utrolige 1,3 millioner seere så sesongavslutningen av "Himmelblå" søndag, er det en ting alle lurer på. Og det er ikke om "Joppe er död eller levande", men om Kim, spilt av Edward Schultheiss, er død eller levende…

Det har ikke vært noen hemmelighet at NRK-suksessen er basert på den britiske serien "Two Thousand Acres of Sky" som gikk på BBC mellom 2001 og 2003.

I den britiske varianten reiser rollefiguren Kevin, som har blitt til Kim på norsk tv, på en en siste fisketur for å skaffe nok penger til å dra tilbake til London. Denne turen får dessverre fatale konsekvenser. Han blir funnet død på en strand foran et utent bål.

I den norske versjonen blir Kim også borte på havet, men er ennå ikke funnet igjen. De fleste på Ylvingen har mistet håpet, og de fleste tv-seerne lurer på hvordan det virkelig har gått med ham. 

Da Seher.no skrev om den britiske versjonen av "Himmelblå" i oktober i fjor, ønsket ikke prosjektsjef for TV-drama i NRK, Peter Wallace, å røpe hvor tett NRK har lagt seg til den britiske historien.

Men han understreker at siden de kjøpte rettighetene til serien har de hatt stort spillerom til å forme den etter sine egne ønsker.

- Vi har fått full frihet til å bruke universet og karakterene fra "Two thousand acres of sky". Vi kan gjøre alt vi vil så lenge vi ikke skader omdømmet til karakterene. Og jo lenger ut vi kommer i serien jo større avvik blir det. Det hadde vært urettferdig overfor seerne våre å røpe om noen kommer til å dø, sa Wallace til Seher.no.

- Vi har lagt til personer, trukket fra noen småkarakterer, vi har forandret på alder og vi har endret på historiene. Men stemningen har vi tatt vare på, sa han.

Heller ikke nå, like før den tredje sesongen skal spilles inn vil noen si om Kim og Edward Schultheiss kommer tilbake til Ylvingen.

- Måten Kenny forsvinner ut på, er helt ulikt det som skjer med Kim. Det er ingenting til felles. Men jeg sier ikke dermed at Kim lever i sesong 3. Det får seerne vite senere, sier Himmelblå-produsent Vegard Stenberg Eriksen kryptisk til VG i dag.

Les mer om hvordan det gikk i britiske Himmelblå her

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected] eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg har gått ned 10 kg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer