<strong>NY LOOK:</strong> Sam Smith har gått ned flere kilo, og viste frem sitt nye utseende i London denne uka. Se lengdebilde lenger nede i artikkelen. Foto: Rex, Shutterstock, NTB scanpix
NY LOOK: Sam Smith har gått ned flere kilo, og viste frem sitt nye utseende i London denne uka. Se lengdebilde lenger nede i artikkelen. Foto: Rex, Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Sam Smith:

Er ikke til å kjenne igjen

Sam Smiths vektnedgang får fansen til å måpe.

Publisert

(Seoghør.no): Den britiske sangeren Sam Smith (25) har bergtatt millioner av mennesker verden rundt med sine emosjonelle låter om kjærlighet. Han ble kjent i 2012, etter å ha samarbeidet med gruppa Disclosure, og siden den gang har det bare gått oppover.

Han har blant annet vært den første artisten i historien som nådde førsteplassen på hitlistene med en James Bond-tittellåt.

Han er også kjent for sin åpenhet rundt egne følelser og kjærlighet, noe som ofte reflekteres gjennom intervjuer han stiller opp i. Han er dessuten kanskje en av verdens største Maria Mena-fans.

Nå er det derimot vekten hans som får oppmerksomhet. Stjernen har aldri vært spesielt stor, men nå har han virkelig rast ned i vekt. Det får fansen til å reagere.

Rast ned i vekt

Flere medier har omtalt de nye bildene av Smith, der man tydelig kan se at stjernen har gått ned flere kilo. Mirror skriver at sangeren ble fotografert i London, og at han gladelig stoppet opp for å posere med fans.

<strong>NYE SAM:</strong> Artisten Sam Smith har gått betydelig ned i vekt, og viste denne uken frem sin nye figur i London. Foto: Rex, Shutterstock, NTB scanpix
NYE SAM: Artisten Sam Smith har gått betydelig ned i vekt, og viste denne uken frem sin nye figur i London. Foto: Rex, Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Ikledd en løs fritidsgenser og store, blå jeans, kunne man tydelig se at stjerna har gått mye ned. Halsen og ansiktet har blitt betydelig smalere, blant annet.

På Twitter reagerer flere fans ved å skrive meldinger som: «Hva faen skjedde med Sam Smith?» og «Han er ikke til å kjenne igjen». Sam har selv ikke kommentert vektnedgangen, men har ved flere andre anledninger uttalt seg om vekt og sosial aksept tilhørende det.

<strong>MISFORNØYD:</strong> Sam Smith har tidligere uttalt at det egentlig ikke handler så mye om hvor mye en veier, men heller hvordan man føler seg på innsiden. De siste årene har han gått ned i vekt og fått bedre selvtillit. Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD: Sam Smith har tidligere uttalt at det egentlig ikke handler så mye om hvor mye en veier, men heller hvordan man føler seg på innsiden. De siste årene har han gått ned i vekt og fått bedre selvtillit. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge australske News har han tidligere sagt til The Sun at det «ikke er lett å være stor» i LHBT-miljøet.

- Det er mye fokus på kropp i homomiljøet, som betyr at det kan oppleves ganske jævlig om man ikke har en definert kropp eller er tynn.

«Stay with me»-sangeren har jobbet med kroppen sin i flere år. I 2015 avslørte Sam at han hadde gått ned hele syv kilo på 14 dager, etter at han la om kostholdet og livsstilen totalt.

Han har blant annet jobbet med den anerkjente ernæringsfysiologen Amelia Freer.

«Det handler egentlig ikke om å gå ned i vekt, det handler om å føle seg tilfreds og lykkelig med seg selv. Elsker deg Amelia, tusen takk for at du har gjort meg blid fra innsiden og ut», har artisten skrevet om kroppsendringen.

SLAKTES: Sam Smith fikk passet påskrevet etter takketalen han holdt etter at han vant Oscar. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Elsker mat

Smith, som tidligere har sagt at vektproblemene førte til at han ønsket å ta sitt eget liv, er i dag svært stolt over sin nye kropp og utseende.

Men veien dit har vært tøff, og artisten må hele tiden jobbe hardt for å ikke skeie ut fra sin nåværende kostholdsplan.

- Det er veldig, veldig vanskelig. Jeg elsker mat utrolig høyt, så det er en konstant kamp. Det kommer det nok alltid til å være også, men jeg gjør mitt beste, forklarte han til pressen under Grammy-utdelingen i fjor.

Helt siden Sam var barn, har han slitt med vekten, men i mars i 2015 søkte han endelig profesjonell hjelp fra Freer.

Dette resulterte i at han på to uker gikk ned over seks kilo.

- Det som er litt trist er at jeg først har mulighet til å gjøre noe med dette nå fordi jeg har litt mer penger. Det er umulig å spise sunt hvis man ikke har penger, uttalte han til magazinet GQ i fjor høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer