«Skal vi danse 2020»

- Er ganske redusert

Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Svalastog begynte å trene til kveldens sending torsdag kveld.

SLAPP UNNA: Selv om dansepartneren Tarjei Svalastog lå rett ut med omgangssyken, slapp Siri Kristiansen unna. I kveld skal de inntre parketten, men Kristiansen innrømmer imidlertid at Svalagstog fortsatt er litt redusert. Foto: Espen Solli/ TV 2/ NTB
SLAPP UNNA: Selv om dansepartneren Tarjei Svalastog lå rett ut med omgangssyken, slapp Siri Kristiansen unna. I kveld skal de inntre parketten, men Kristiansen innrømmer imidlertid at Svalagstog fortsatt er litt redusert. Foto: Espen Solli/ TV 2/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken har vært både stressende og kaotisk for flere av årets «Skal vi danse»-deltakere, som følge av at flere har vært rammet av sykdom.

Det hele startet med at Siri Kristiansen (42) avslørte på Instagrams historiefunksjon at dansepartneren hennes, Tarjei Svalastog (22), var nede for telling. Kort tid senere ble det kjent at også Thomas Alsgaards (48) dansepartner, Rikke Lund (24), var blitt syk.

Det samme var Youtuberen Agnete Husebyes (24) dansepartner, Bjørn Wettre Holthe (39), og Andreas Wahls dansepartner Mai Mentzoni. Også Birgit Skarstein (31) og radioprogramleder Michael Andreassen (48) var syke.

Hele seks av åtte par har dermed denne uken vært rammet av sykdom, og som følge av dette har enkelte av dem, naturligvis, mistet flere dager med trening mot kveldens sending.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Ble superstresset

Som nevnt var Andreassen en av dem som lå rett ut mandag. Overfor Se og Hør kan Andreassen forklare at han våknet opp mandag med skikkelig omgangssyke.

- Ble du stresset?

- Ja, selvfølgelig. Er du gæren? Jeg ble superstresset fordi det å bli syk i det hele tatt under «Skal vi danse» er jo ikke bra. Så jeg kjente skikkelig etter i kroppen om det faktisk var sant, og tenkte bare: «Nei, nei, nei. Fader», svarer han.

BLE STRESSA: Michael Andreassen legger ikke skjul på at han ble veldig stresset da han opplevde å bli syk denne uken. Her avbildet sammen med dansepartneren Ewa Trela. Foto Espen Solli / TV 2
BLE STRESSA: Michael Andreassen legger ikke skjul på at han ble veldig stresset da han opplevde å bli syk denne uken. Her avbildet sammen med dansepartneren Ewa Trela. Foto Espen Solli / TV 2 Vis mer

Andreassen kan imidlertid meddele at han er helt fin i formen igjen, men legger ikke skjul på at det har gått utover dansetreningen.

- Hele mandagen gikk jo bort, og så måtte vi ha karantene. Vi fikk trent to og en halv dag, innrømmer han.

- Hvordan har sykdommen påvirket treningen?

- Det har vært beinhard jobbing. Vi har trent flere timer enn vi pleier. Vi trener jo normalt seks timer, men nå har vi trent sju til åtte timer. Normalt prøver vi jo å ta fredag ettermiddag fri, men nå måtte vi trene da også, fortsetter han.

HARD MEDFART: Det gikk ikke helt som planlagt for radioprofil Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Nøstvold Svalastog under lørdagens «Skal vi danse». Video: «Skal vi danse», TV 2 / Privat / Rød Løper Vis mer

Ingens feil

Andreassen er ærlig om at han trolig hadde vært enda bedre i kveldens paso doble, hadde han hatt mer dansetrening denne uken. Men til tross for mindre trening, er han ved godt mot før kveldens sending.

- Dette er ingen sin feil, og sånn er det bare. Jeg får bare gjøre det aller beste jeg kan, og det gleder jeg meg til. Det er ikke slik at jeg går inn og har vondt i magen eller er i dårlig humør. Det er bare å gi gass og gønne på, sier han.

Siri Kristiansen kan også skrive under på at sykdom har gått utover dansetreningen, da dansepartneren ble rammet av sykdom. Kristiansen slapp derimot unna.

- Tarjei ble syk tidlig på mandag og lå og spydde i et døgn. Så var det 48 timers karantene, og vi fikk ikke begynt å danse før torsdag kveld. Da var Tarjei fortsatt ganske redusert, men vi klarte å lage en koreografi, forklarer hun til Se og Hør.

FÅ TRENINGSTIMER: Siri Kristiansen og Tarjei Svalastog begynte først å øve til kveldens sending torsdag kveld. 
Foto: Thomas Andersen / TV 2
FÅ TRENINGSTIMER: Siri Kristiansen og Tarjei Svalastog begynte først å øve til kveldens sending torsdag kveld. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Kristiansen innrømmer at hun håpet på å få beskjed om at de kunne ta høstferie grunnet at flere var rammet av sykdom. Men slik ble det altså ikke.

- Hvordan er formen til Tarjei nå?

- Han er ganske pigg igjen nå, men det er først i dag. I går trente vi og måtte stoppe opp ganske ofte. Han har ikke spydd, men han er ganske redusert, svarer hun.

På spørsmål om Kristiansen tror at det kan gå utover kveldens prestasjon, svarer hun:

- Heldigvis når ting går skikkelig gærent, så klarer jeg å se noe humoristisk i det. Så når krisa er løs er jeg ved bedre mot enn vanlig. Det er ikke det at den dansingen kommer til å nå et nytt nivå, men jeg tror jeg kommer til å ha det gøy uansett.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Vil gå som planlagt

Selv om brorparten av «Skal vi danse»-parene har vært rammet av sykdom blir noen endringer i kveldens sending. De forsikret pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl om overfor Se og Hør.

- Vi har ikke lagt opp til noen endringer i lørdagens «Skal vi danse»-sending som følge av dette, fortalte han.

Han kunne også forsikre om at alle som har vært syke er i bedring, og at det ble lagt til rette for at de som hadde mistet verdifull treningstid skulle få anledningen til å ta igjen noe av det tapte.

LES OGSÅ: Rørte salen til tårer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer