BLODIG PROTEST: I fjor samlet en stor mengde demonstranter seg i Pamplona for å protestere mot det årlige okseløpet. I år får de selskap av glamourmodellen Cathrine Aschim. Foto: AP
BLODIG PROTEST: I fjor samlet en stor mengde demonstranter seg i Pamplona for å protestere mot det årlige okseløpet. I år får de selskap av glamourmodellen Cathrine Aschim. Foto: APVis mer

- Er forberedt på å havne i fengsel

Robinson-Cathrine planlegger blodig aksjon i Spania lørdag.

SEHER.NO: Okseløpet i Pamplona er en av Spanias største turistattraksjoner, men tiltrekker seg hvert år også store mengder dyrevernsaktivister som protesterer mot det de mener er uverdig behandling av dyrene.

I år får demonstrantene også selskap av glamourmodellen og den tidligere Robinson-deltakeren Cathrine Aschim (26), som nylig ble den første norske kvinnen til å posere naken for dyrevern-organisasjonen PETA.

- Vi har fått beskjed om at vi skal ta med oss svart tøy som tåler å bli sprøytet blod på. Deretter skal vi legge oss ned i gatene. Mer instruksjoner får jeg når jeg kommer dit, sier Cathrine til Seher.no rett før avreise til Pamplona fredag.

Den barmfagre blondinen frykter ikke møtet med det lokale politiet.

- Jeg er forberedt på at jeg kan havne i fengsel, selv om jeg satser på å holde meg i bakgrunnen. Men skulle det skje tar jeg det med et smil, da får man jo oppleve litt hvordan dyr som sitter i bur, har det, sier hun.

Den blodige demonstrasjonen er Cathrine Aschims første aksjon. Hun er ifølge henne selv også den eneste fra Norge som skal være med i Pamplona.

Aschim hevder imidlertid hun aldri var i tvil om å takke ja til invitasjonen om å bli med.

Til tross for at okseløpet har røtter tilbake til 1300-tallet, mener hun både dette og tyrefekting bør opphøre.

- Når jeg ser hvor dårlig mange av dyrene har det, blir jeg trist. Derfor er det viktig for meg å være med, sier hun til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Har dårlig erfaring med sjalusi