Olivia Newton-John:

Er eksens død en bløff?

I juni 2005 gikk Patrick McDermott om bord på en fiskebåt i Los Angeles. Det var siste gang han ble sett i live. Men hadde Patrick virkelig falt over bord? Eller iscenesatte han sin egen forsvinning?

FORSVANT: Olivia Newton-John med ekskjæresten Patrick McDermott. I 2005 forsvant han etter en fisketur. Foto: NTB
FORSVANT: Olivia Newton-John med ekskjæresten Patrick McDermott. I 2005 forsvant han etter en fisketur. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Våren 2005 gikk skuespilleren og sangeren Olivia Newton-John (73) på en premiere sammen med sin kjæreste, kameramannen Patrick McDermott.

Det var den siste gangen paret ble sett sammen. 20. juni samme år gikk de fra hverandre. Et ni år langt forhold var over.

Olivia og Patrick innledet et forhold i 1996, da Olivia spilte inn en reklamefilm. Bak kameraet sto Patrick. Paret forelsket seg i hverandre, og siden da var det de to, men de valgte å bo hver for seg.

McDermott var en stolt mann som ikke ville leve på kjæresten. Han ville klare seg selv, selv om det innebar at han levde under betydelig enklere kår enn Olivia, som bodde på en stor ranch rett utenfor Los Angeles.

SKUESPILLER: I filmen «Grease» var det brennhett mellom Olivia Newton-John og John Travolta. Foto: Moviestore / REX / NTB
SKUESPILLER: I filmen «Grease» var det brennhett mellom Olivia Newton-John og John Travolta. Foto: Moviestore / REX / NTB Vis mer

Dro på fisketur

Rett etter bruddet dro Olivia til Australia for å jobbe i to måneder. 29. juni gikk Patrick om bord på fiskebåten «Freedom» i San Pedro, Los Angeles. Han var en av 22 privatpersoner som skulle delta på en todagers fisketur. Sammen med mannskapet skulle fritidsfiskerne overnatte i båten.

McDermott betalte reisen cash og deltok på alle fellesmiddager. Ellers holdt han seg for seg selv.

Etter en vellykket fisketur la båten til i San Pedros havn igjen den 30. juni. Passasjerene gikk i land. Da besetningen kontrollerte listene sine, viste det seg at Patrick McDermott ikke var haket av på dem.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Mannskapet gikk ut fra at han hadde forlatt båten så snart den hadde lagt til. Det hendte imellom.

Det hersket ingen tvil om at McDermott ikke lenger var om bord, selv om nøklene, lommeboken og passet hans lå igjen i den lille lugaren han hadde fått utdelt.

Erklært savnet

6. juli ble Patrick savnet av sin tidligere kone, Yvette Nipar (57). Han hadde ikke hentet deres 13 år gamle sønn, Chance, på et tidspunkt de var blitt enige om.

Redningsselskapet innledet et søk, selv om forhåpningene om å finne 45-åringen var små. Det hadde gått for lang tid siden han forsvant. Politiet avhørte de andre deltakerne på fisketuren. Ingen av dem kunne kaste lys over saken.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

McDermott hadde bare utvekslet noen høflighetsfraser med de andre under turen. Ingen hadde hørt noe som kunne tyde på at han hadde ha falt over bord, sjøen hadde vært rolig. Noen tegn på at noe straffbart skulle ha funnet sted, var det heller ikke.

Politiet stilte seg uforstående til at den forsvunne mannen hadde tatt med seg passet sitt om bord, det var det ingen grunn til, ettersom båten aldri hadde forlatt amerikansk farvann.

Senere skulle det vise seg at McDermott hadde hatt det tøft økonomisk. Han hadde ikke betalt bidrag for sønnen på lenge, i tillegg hadde han pådratt seg stor gjeld.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men her åpner hun seg om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Saken var nå omgitt av mystikk. I tv og aviser ble det lagt frem ulike scenarioer. Det ble hevdet at McDermott hadde stukket av for å slippe å betale gjeld, andre hevdet at dette var en måte å sørge for at sønnens økonomiske fremtid var sikret, siden sønnen ville få forsikrings­pengene på 100 000 dollar.

Traumpatiske opplevelser

Olivia Newton-John returnerte til USA tidligere enn planlagt. Hun var fortvilet, Patrick hadde jo vært en viktig del av livet hennes i mange år.

I 2006 ble Olivia Newton-John intervjuet av den avdøde tv-profilen Larry King i programmet «Larry King Live». Der ble hennes tidligere kjæreste også nevnt.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter sto han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

– Jeg har hatt brystkreft, og jeg har gjennomgått en tøff skilsmisse. Men Patricks forsvinning er det tøffeste jeg har vært med på. Det er traumatisk ettersom det ikke finnes noen svar. Det er slitsomt å leve med uvissheten, sa hun da.

I november 2008 oppga den amerikanske kystvakten at McDermott trolig hadde druknet. Samtidig konstaterte myndighetene at det ikke fantes noen fysiske bevis på at det virkelig forholdt seg slik.

Snart begynte ryktene å gå. Ifølge ryktene skulle McDermott ha blitt sett på ulike steder. Det ble hevdet at han blant annet skulle ha bosatt seg i områdene rundt feriestedene Puerto Vallarta og Cabo i Mexico.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Tv-selskap sendte reportere til disse stedene. Tv-programmet «Dateline NBC» hyrte privatdetektiven Philip Klein. I april 2010 hevdet Klein at flere øyenvitner hadde observert amerikaneren i Puerto Vallarta.

Der skulle den tidligere kameramannen leve under døpenavnet Pat Kim. Philip Klein skrev straks etter boken «Lost at Sea», som handlet om hans under­søkelser og det han hadde konkludert med.

Boken fikk Yvette Nipar til å rase. Hun hevdet at hennes tidligere ektemann aldri frivillig ville utsette sønnen sin for den smerten som forsvinningen innebar.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpnet seg opp om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Kjærlighet og vennskap

Under årenes løp er det blitt hevdet at McDermott er sett på ulike steder. Iherdige kilder har hevdet at han lever i Mexico sammen med en ung tysk jente.

Så sent som i 2017 skrev en australsk avis at de hadde bilder av en mann de mente var McDermott.

– Jeg tror at det er ham, sa privatdetektiven Charlie Parker om bildene.

NY MANN: Olivia Newton-John med sin nye ektemann John Easterling. Foto: Christine Chew / UPI / Shutterstock / NTB
NY MANN: Olivia Newton-John med sin nye ektemann John Easterling. Foto: Christine Chew / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

Året etter meddelte et nyhetsbyrå at mannen på bildet i virkeligheten var en kanadier som visstnok skulle være lik McDermott, men ikke noe mer enn det.

Olivia Newton-John har ikke kommentert noe av dette, men har tidligere sagt at det ville vært fantastisk om det skulle vise seg at ekskjæresten var i live.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

Til tross for sorgen og fortvilelsen over McDermotts forsvinning har Olivia Newton-John klart å gå videre. For 13 år siden, våren 2008, giftet hun seg med sin nye kjærlighet, produsenten John Easterling (69).

Hun og Yvette Nipar har dessuten blitt nære venner. De mange ubesvarte spørsmålene og sorgen binder dem sammen for alltid.

LES OGSÅ: Svensk drapsgåte om Helena (22) kan være løst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer