FERME DAMER: Gørild Mauseth spiller en av badenymfene i kortfilmen «Vannliljer i blomst» av Emil Stang Lund. Mauseth måtte legge på seg hele 15 kilo i forbindelse med filmen. Foto: Parabel Film as
FERME DAMER: Gørild Mauseth spiller en av badenymfene i kortfilmen «Vannliljer i blomst» av Emil Stang Lund. Mauseth måtte legge på seg hele 15 kilo i forbindelse med filmen. Foto: Parabel Film as Vis mer

- Er du overvektig og stygg får du færre muligheter

Skuespilleren måtte legge på seg 15 kilo...

SEHER.NO: I likhet med superstjerner som Renee Zellweger (Bridget Jones) og Charlize Therson (Monster) valgte norske Gørild Mauseth (38) å legge på seg hele 15 kilo i forbindelse med en rolle i kortfilmen «Vannliljer i blomst». Og dermed lærte hun noe om andre menneskers forventninger.

- Folk så på meg annerledes. Det er nok en fordel å være vakker når du er skuespiller. Ofte føles det som en forutsetning. Og et krav. Er du tynn og pen nok, kan det hjelpe deg. Er du overvektig, har fett hår, og er stygg, så får du færre muligheter. Men dette handler om menneskers forventning, ikke om skjønnhet, sier Gørild Mauseth til Magasinet.

Da regissøren av kortfilmen «Vannliljer i blomst» ringte og ba Mauseth om å legge på seg 15 kilo for rollen, takket hun ja uten å blunke.

- Ja, det var mange kilo for en liten film. Men så er det jo dette med å leve seg inn i ting. Jeg er jo en kunstner og kroppen er mitt instrumen. Men jeg er glad for å være tynn igjen, altså, sier Mauseth.

Hun har nå tatt av seg alle kiloene - bortsett fra tre, ved hjelp av en ernæringsfysiolog.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Legger sexkonflikten med NRK bak seg