- Er du organdonor, Jan Thomas?

Lungetransplanterte Veronica stilte kjendisstylisten til veggs under sin drømmedag. Se video!

SEOGHØR.NO: Se og Hør Motepoliti Jan Thomas (48) har stylet noen av verdens største stjerner, og i jobben som stylist møter han daglig spennende mennesker med en interessant historie.

Og han legger ikke skjul på at mange av møtene gir ham et varig inntrykk.

En av disse er lungetransplanterte Veronica Vollum (22) fra Melhus. De to fikk god tid til å snakke sammen med da hun fikk oppleve en drømmedag i Jan Thomas Studio i Oslo.

- Vi har truffet hverandre før hun fikk nye lunger, sier Jan Thomas.

GJORDE INNTRYKK: Veronica Vollum (22) fra Melhus i Sør-Trøndelag var så syk at hun måtte ha med seg en oksygentank på ryggen første gang hun traff Jan Thomas. Foto: Jonas Frøland/Se og Hør
GJORDE INNTRYKK: Veronica Vollum (22) fra Melhus i Sør-Trøndelag var så syk at hun måtte ha med seg en oksygentank på ryggen første gang hun traff Jan Thomas. Foto: Jonas Frøland/Se og Hør Vis mer

Se video fra Veronicas dag med Jan Thomas øverst i saken!

Han røper at møtet med den lungesyke unge kvinnen i fjor fikk ham til å sette tingene i perspektiv.

For mens han bekymret seg for om han valgte riktig antrekk på scenen til sitt «Jan Thomas-show», håpet hun at oksygentanken ga henne krefter nok til å overvære forestillingen.

Et ikke-tema

Jan Thomas og ektemannen Christopher Mørch Husby (25) giftet seg 20. februar 2009. Snart kan de feire seks års bryllupsdag.

ET VANSKELIG TEMA: Jan Thomas og ektemannen Christopher Mørch Husby kan snart feire seks års bryllupsdag. Men organdonasjon er et tema de ikke har snakket om. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
ET VANSKELIG TEMA: Jan Thomas og ektemannen Christopher Mørch Husby kan snart feire seks års bryllupsdag. Men organdonasjon er et tema de ikke har snakket om. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer

Men selv om de har vært kjærester og nære kollegaer i enda flere år, er organdonasjon om mulig det eneste temaet de to aldri har snakket ordentlig ut om.

- Det er jo ikke det mest naturlige samtaleemnet rundt kjøkkenbordet, eller rundt middagsbordet.

- Men det er utrolig viktig, og handler jo først og fremst om bevissthet. Det handler jo om å la pårørende vite hva vi ønsker skal skje.

Og det er jo ikke noe skummelt å snakke om, selv om det kan virke slik, sier Jan Thomas.

Er donor

Veronica er heldig. Hun har fått nye lunger, og livet i gave.  Da hun fikk nye lunger i fjor, sa hun også farvel til oppholdet på «dødens forværelse».

- Folk som ikke har vært alvorlig syke kan neppe forestille hvor fantastisk det er endelig å puste fritt, sier Veronica, og spør Jan Thomas: - Er du organdonor?

INSTAGRAM: Bildet fra det første møtet mellom Veronica og Jan Thomas ble selvsagt lagt ut på instagram. Foto: Privat
INSTAGRAM: Bildet fra det første møtet mellom Veronica og Jan Thomas ble selvsagt lagt ut på instagram. Foto: Privat Vis mer

Kjendis-stylisten nikker.

Han svarte ja da han for mange år siden tok førerkort i USA. I California er det nemlig vanlig å ta stilling til organdonasjon når du får sertifikat.

- Egentlig er det tull at ikke alle er det, så jeg burde jo ha et kort i lommen eller en app på telefonen.

Men først og fremst handler det om at mine nærmeste pårørende skal vite hva jeg ønsker hvis noe skjer, sier Jan Thomas.

I ukens weekend Extra kan du lese mer om hvordan det gikk da lungetransplanterte Veronica fikk hjelp til å finne en ny stil.

LES OGSÅ:

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.