Anne-Kat. Hærland:

«Er du blitt blind ennå?»

Anne-Kat. Hærland fortalte åpent om øyesykdommen. I ettertid har hun vært usikker på om det var det lureste.

SNAKKER UT: Anne-Kat. Hærland åpnet opp om øyesykdommen i 2016. Nå forteller hun om tiden etter og spørsmålet hun stadig blir stilt. Foto: Erlend Haugen / Se og Hør
SNAKKER UT: Anne-Kat. Hærland åpnet opp om øyesykdommen i 2016. Nå forteller hun om tiden etter og spørsmålet hun stadig blir stilt. Foto: Erlend Haugen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden fortalte komiker Anne-Kat. Hærland (48) åpenhjertig om at hun hadde fått øyesykdommen Retinitis pigmentosa. Sykdommen gjør at cellene på netthinnen dør i sakte tempo, noe som fører til innsnevret syn, og sjansen for å bli helt blind er reell, ifølge NHI.

Diagnosen hadde komikeren holdt hemmelig i over 20 år da hun valgte å dele den med folket.

- Retinitis pigmentosa er en uhelbredelig sykdom. Det er «tikk takk, tikk takk» - synet mitt forsvinner litt og litt hele tiden, har hun tidligere uttalt.

- Er du blind ennå?

I etterkant har Hærland vært usikker på om det var lurt å gå ut med sykdommen, og forteller til «Presseklubben» på TV 2 at hun er lei spørsmål om hun er blitt blind ennå.

- Jeg er litt sånn delt på om det var så veldig lurt. Jeg skulle gjerne ikke ha fortalt om det for å slippe å ha de spørsmålene om hvordan går det med deg nå, og hvilket stadium det er på nå, forteller hun.

48-åringen sier videre at hun valgte å være åpen for at det skulle bli lettere for henne å spørre om hjelp og for å fortelle litt om hva sykdommen er. Spørsmålet om hun er blitt blind ennå er imidlertid det de fleste ofte lurer på når de snakker med henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer