MISLIKES: Kvinnelige kjendiser som Posh, Heather Mills og Paris Hilton er ikke spesielt populære blant andre kvinner viser en ny undersøkelse.
MISLIKES: Kvinnelige kjendiser som Posh, Heather Mills og Paris Hilton er ikke spesielt populære blant andre kvinner viser en ny undersøkelse. Vis mer

Er d'ikke deilig å ha no'n å hate?

Kvinner misliker kjendiskvinner, viser ny undersøkelse.

SEHER.NO: At de fleste kvinner av og til synes at Victoria "Posh" Beckham, eller Paris Hilton kan bli litt vel mye av det gode, er et kjent fenomen.

Men at en ny undersøkelse nå viser at kvinner faktisk hater mange kvinnelige stjerner, visste du kanskje ikke?

Den britiske undersøkelsen "Going Cheap?: Female Celebrity in the Tabloid, Reality and Scandal Genres", gjennomført av professor Diane Negra ved East Anglia University viser nettopp dette.

I avhandlingen viser Negra at når det gjelder offentlige personer som vanlige britiske kvinner føler en viss, eller kraftig antipati mot, så er det fleste av dem kvinner, skriver Aftonbladet.

Til BBC har professoren uttalt at dette gjerne kommer av det faktum at mennesker fortsatt ser på kvinner som de som bør "te seg", hvertfall på en mer bestemt måte enn menn. Dette gjelder også kjendiskvinner.

- Det har vært en iøynefallende trend i det offentlige rom de siste fem årene der kvinner med et negativt rykte i allmennhetens oppfatning løftes mer frem enn tidligere. Og en del mennesker faller ganske enkelt for fristelsen til å begynne å avsky, eller rett og slett hate disse menneskene, sier Negra.

Magasinet "Brands We Love and Brands We Hate" gjennomførte nylig en nasjonal undersøkelse i England der mennesker fikk stemme på de kjendisene de liker minst.

Og nummer èn på listen var ingen ringere enn Paul McCartneys ekskone Heather Mills.

- Analyserer man fallet til Heather Mills så kan man si at hun har gått fra å få sympati for sin ulykke, til å bli hatet etter skilsmissen fra Paul McCartney. Han er en av verdens mest kjente menn og etter bruddet forsøkte hun å ta mye penger fra han. Her er det derfor enkelt å tenke seg hvorfor folk ikke liker henne, de blir forbannet over det umoralske i det hele, sier svensk psykolog Eva Rusz til Aftonbladet.

Den britiske undersøkelsen viser også at på topp-plasseringen over de mest hatede kjendisene, så var fire av fem kvinner. På listen over de mest likte kjendisene, så var fem av fem menn.

- Flere av disse kvinnene viser ofte ikke de følelsene som forventes av kvinner. Tvertom så utstråler de kulhet, makt, ambisjon, forakt for andre og en evne til å ikke bry som om andres velvilje, sier Rusz.

LES OGSÅ: - Lykken er en yngre mann