IKKE VANLIG: - Dette er noe som Charlotte Thorstvedt, dommerne eller produksjonen styrer. I "Idol" skjedde det aldri at deltagere hadde med bekjente inn, men i "American Idol" skjer det hele tiden, forteller informasjonsansvarlig, Bjarne Laastad, om at Mi Foto: TV 2
IKKE VANLIG: - Dette er noe som Charlotte Thorstvedt, dommerne eller produksjonen styrer. I "Idol" skjedde det aldri at deltagere hadde med bekjente inn, men i "American Idol" skjer det hele tiden, forteller informasjonsansvarlig, Bjarne Laastad, om at Mi Foto: TV 2Vis mer

Er dette lov da, TV 2?

Kanalen brøt vanlig praksis i fredagens "X Factor".

Se bildene av alle som gikk videre fra audition i Stavanger nederst i saken!

SEHER.NO: Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Nå er alle audition-byene i årets "X Factor" på TV 2 overstått. Fredag kveld var det nemlig den siste byen, Stavanger, som sto for tur. Der deltok blant andre Miora Rabenja (18), som tok med seg bestevenninnen sin, Tale, inn på audition.

Dette er langt fra vanlig praksis i "X Factor", ettersom Tale var med bare som en venn og ikke som deltager. Vanligvis får man ikke lov til å ta med seg noen inn når man skal vise seg for dommerne, selv om det faktisk har hendt opptil flere ganger så langt.

- Ikke alle får ha med seg noen inn, nei, men dette er noe som var planlagt siden jeg meldte meg på. Jeg tror TV 2 også ville ha med Tale for å lage god TV, og fordi forskjellen mellom oss er så stor - vi har helt forskjellig stil, sier Miora Rabenja til Seher.no.

Ifølge informasjonsansvarlig i TV 2, Bjarne Laastad, finnes det ingen regler mot å ha med seg familie eller venner inn på audition. Men vanlig, det er det altså ikke.

- Det har skjedd litt innimellom, men dette er noe som Charlotte Thorstvedt, dommerne eller produksjonen styrer. I "Idol" skjedde det aldri at deltagere hadde med bekjente inn, men i "American Idol" skjer det hele tiden, forteller han.

Det som i hvert fall er sikkert er at Miora, som opprinnelig kommer fra Madagaskar, imponerte enormt da hun sang Mariah Carey-låta "Hero" foran trioen i dommerpanelet. Men først trodde de at Tale også skulle synge.

- Hvorfor valgte du å ha henne med inn?

- Fordi hun er bestevenninnen min, og jeg har kjent henne siden jeg flyttet hit. Hun var som en ekstra trygghet for meg, når jeg har henne med blir jeg aldri nervøs - jeg bare sender nervene mine til henne, smiler 18-åringen, som kom til Norge i 2002.

"Sånne som deg, det er hva vi leter etter i musikkbransjen", var den umiddelbare reaksjonen fra dommer Peter Peters. Og Miora Rabenja ble selvsagt sendt rett videre i tidenes største underholdningssatsning på TV 2 - med bestevenninna stående ved siden av.

- Var det litt flaut å ha med en venninne inn foran dommerne, Miora?

- Nei, det var ikke det, jeg synes det bare var gøy, jeg. Jeg tror ikke hun synes det var flaut heller, jeg håper ikke det i hvert fall!, sier den blide jenta til Seher.no.

"X Factor" ser du på TV 2 onsdager og fredager klokka 20.00.

Har du et tips om "X Factor"-deltagere eller andre kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her klikker han på Mira

Se bildene av alle som gikk videre fra audition i Stavanger her:

VIDERE: Elisabeth Botn.
VIDERE: Andrea Wannebo Gjerseth.
FIKK STØTTE: Tale var med for å støtte venninnen, Miora Rabenja, under "X Factor"-audition i Stavanger. Foto: TV 2
VIDERE: Thomi Neteland. Foto: X Factor, Stavanger
VIDERE: Charlotte Kjær.
VIDERE: Christian Ommedal.
VIDERE: Inger Lise Hope.
VIDERE: Erik Lerdahl.
VIDERE: Ida Victoria Katjivena Pedersen.
VIDERE: Ine Kleiveland.
VIDERE: Katrine Tollisen.
VIDERE: Ingvild Wathne Johnsen.
VIDERE: Jack Johnsen.
VIDERE: Jessa Cuyaya Vestil.
VIDERE: Mari Lorentzen.
VIDERE: Linn Kristin Berg.
VIDERE: Malin Winther.
VIDERE: Stine Terese Tinker Jewelset.
VIDERE: Monica Sangster.
VIDERE: Paal Herman Ims.
VIDERE: Siw-Lene Green.
VIDERE: Odd Bjarne Vigre. Foto: TV 2
VIDERE: John Hallgeir Johansen. Foto: TV 2
VIDERE: Ruff Boys, Leonard og Salamani. Foto: TV 2
VIDERE: X Sistas.
VIDERE: Martin Vangsnes og Eline Olsbu. Foto: TV 2
VIDERE: Anne-Lise Doran. Foto: TV 2
VIDERE: Tino André Rusdal. Foto: TV 2