FAMILIENS FORBANNELSE: Vanessa Redgrave, Corin Redgrave, Natasha Richardson og Liam Neeson, Joely Richardson og Lynn Redgrave har alle på sine måter blitt rammet av tragedier og skandaler.  Foto: All over press/Scanpix
FAMILIENS FORBANNELSE: Vanessa Redgrave, Corin Redgrave, Natasha Richardson og Liam Neeson, Joely Richardson og Lynn Redgrave har alle på sine måter blitt rammet av tragedier og skandaler. Foto: All over press/ScanpixVis mer

Er dette familiens forbannelse?

- Ekteskapet ditt vil ende i katastrofe, ble Natasha Richardson fortalt. Redgrave-dynastiet har opplevd nok en tragedie.

SEHER.NO: Natt til torsdag døde Natasha Richardson (45) av skadene etter at hun falt på ski i Canada. Det er bare den siste av en lang rekke tragedier og skandaler i Redgrave-dynastiet, en av Storbritannias største skuespillerfamilier.

Selv trodde Natasha aldri på familiens-forbannelse, før for ni år siden. Da var ektemannen Liam Neeson nær døden etter en alvorlig motorsykkelulykke.

Den gang var det hun som våket over ham på sykehuset, men at ekteskapet deres var "forbannet" var noe hun hadde fått høre noen år tidligere.

De to ble gift i 1994, etter at hennes to år lange ekteskap til filmskaper Robert Fox endte på den bitre måten.

- Det var så mye støy rundt min skilsmisse, og jeg ble fortalt at vårt ekteskap ville bli forbannet. Jeg tenkte "ikke la det være sant". Jeg har tenkt på det siden også, men jeg prøver å ikke tenke på det. Det var en kommentar som jeg fikk rett i ansiktet av noen jeg stolte på. "Du vil aldri bli lykkelig", sa han. "Ekteskapet ditt vil ende i katastrofe", fortalte Richardson i 2003.

Etter Natashas fall i skibakken er britiske medier fulle av historien til Redgrave-familien, og dens tragedier, skandaler og kontroverser.

Hennes bestefar var Sir Michael Redgrave, en teaterstorhet i Storbritannia, som ble avslørt som biseksuell etter sin død. Han var gift med skuespillerinne Rachel Kempson, og sammen fikk de barna Vanessa, Corin og Lynn - som alle ble skuespillere.

Vanessa Redgrave (72) giftet seg med filmregissør Tony Richardson, og de fikk døtrene Natasha og Joely – som også begge ble skuespillere. Joely er kanskje mest kjent fra TV-serien Nip/Tuck.

De to søstrenes barndom skal ha vært svært turulent, og deres foreldre ble skilt allerede da Natasha var seks år. Da hun var elleve år fant hun ut at faren var homoseksuell. Og moren begynte å drikke kraftig.

Hun bygde likevel et sterkt forhold til faren, og sammen med søsteren satt de ved sengen da han døde av Aids i 1991.

Venessas bror, Corin (69) går for tiden gjennom behandling for kreft. I 2005 fikk han også et hjerteinfarkt mens han holdt en tale, og måtte gjenopplives.

Også den tredje av barna til Sir Michael Redgrave, Lynn (66) har fått kreft. Hennes liv gikk også i grus i 1998 da hun fant ut at ektemannen John Clark var far til svigerdatterens barn. Hun skiltes umiddelbart fra Clark etter 33 års ekteskap.

Natasha selv giftet seg med den 11 år eldre filmskaperen Robert Fox, rett etter dramaskolen. Han hadde fra før tre barn. Etter tre års ekteskap ble de skilt da hun falt for motspiller Liam Neeson i 1992 under et Broadway-show. Kritikerne beskrev deres skuespill på scenene som "sensasjonell seksuell kjemi". To år senere ble de gift.

Natasjas søster Joely, som er en av stjernene i Nip/Tuck, har en skilsmisse og mange brudd bak seg. Da hun var sammen med TV-personligheten Jamie Theakston i 2000, ble han avslørt for å ha besøkt et bordell og betalt for sex. Forholdet tok naturlig nok slutt umiddelbart.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Natasha Richardson er død