DISKRIMINERENDE?: Svenske TV-seere raser fordi de mener mennene har en fordel i natt-testen i «Mesternes Mester», som avgjør hvem som må reise hjem. De mener mennenes høyde og rekkevidde gir dem en altfor stor fordel. Her er Anette Bøe i duell med P Foto: NRK
DISKRIMINERENDE?: Svenske TV-seere raser fordi de mener mennene har en fordel i natt-testen i «Mesternes Mester», som avgjør hvem som må reise hjem. De mener mennenes høyde og rekkevidde gir dem en altfor stor fordel. Her er Anette Bøe i duell med P Foto: NRKVis mer

Er dette diskriminerende?

Opprørte tv-seere raser mot urettferdighet i svenskenes «Mesternes Mester.»

SEHER.NO:  I Sverige raser hissige tv-seere over at den ene jenten etter den andre ryker ut av «Mesternes Mester», eller «Mästarnas Mästare» som det heter i Sverige. De mener natt-testen er urettferdig og at jentenes vilkår ikke er gode nok. Nå overveier SVT å ta bort hele nattduellen.

- Det finnes justeringer vi kan gjøre, sier prosjektleder, Kaj Larsen i SVT til Expressen.

Stridens kjerne er den såkalte natt-testen, der to deltakere skal prøve å få tak i noen istapper som detter ned fra et stativ. Den som greier å fange og holde på istappen, vinner natt-testen, og kan være med videre i Mesternes Mester. Taperen må reise hjem.

Det som har vakt oppsikt i Sverige er at mennene som oftest går seirende ut av duellen. Grunnen er ifølge klagerne at mennene er høyere, har større rekkevidde og dermed får tak i istappene først.

Ikke problem i Norge
Men i Norge er det ikke kommet noen slike hendvendelser ifølge prosjektleder Barbra Jahn i NRK.

- Nei, dette er en helt ny problemstilling for oss, sier Jahn til Seher.no.

Kaj Larsen i SVT sier at de de vurderer å ta bort hele sekvensen dersom det blir en ny sesong med den populære serien.

- I fjor var det ikke like tydelig at jentene hadde det vanskeligere enn guttene, men i år har vi sett det. Blir det en ny sesong er det mulig vi må se på hvordan vi kan gjøre det bedre, sier han.

De siste ukene har klagene strømmet inn til SVT.

- Folk har reagert og også kommet med nye forslag hvordan konkurransen kan bedres. For eksempel at en som en kortere kan få stå på noe slik at man kommer høyere opp. Eller bytte duellen til noe mer kjønnsnøytralt, sier han.

Fornøyde seere
Barbra Jahn sier at hun er glad for at norske TV-tittere ikke har reagert negativt på nattduellen.

- Våre seere sier at de setter pris på en serie med reell konkuranse, og oppgavene er i stor grad utfordringer både på kunnskap og fysiske prestasjoner, sier Barbra Jahn til Seher.no.

Mesternes Mester har rundt en million seere i uken og dette er prosjektlederen svært fornøyd med.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra publikum er at dette er en underholdningsserie for hele familien. Seerne setter pris på å se de menneskelige sidene av kjente idrettsutøvere, sier hun.

Lørdag klokka 19.55 sendes tredje episode av «Mesternes Mester» på NRK 1. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901! 

LES OGSÅ: Jeg var i det dypeste sorte hull