SNAKKER UT: Nixon avslører nå at hun har aldri likt hvordan forholdet mellom penger og kjærlighet blir presentert i «Sex og singelliv». Foto: All Over Press
SNAKKER UT: Nixon avslører nå at hun har aldri likt hvordan forholdet mellom penger og kjærlighet blir presentert i «Sex og singelliv». Foto: All Over PressVis mer

– Er dette det kvinner tror er ekte kjærlighet?

«Miranda» avslører hva hun egentlig synes om «Sex og singelliv».

SEOGHØR.NO: Fortellingen om de fire New York-venninnene Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte gikk sin seiersgang både som TV-serie og filmer, og jenter verden over har nærmest ansett «Sex og singelliv» som sin «bibel».

Tre år etter at film nummer to hadde premiere og trakk jentegjenger i stiletthæler til kinosalene, avslører Cynthia Nixon (47), som spiller rollen som den rødhårede advokaten Miranda Hobbes, at enkelte aspekter ved «Sex og singelliv» fikk henne til å skamme seg.

47-åringen mener nemlig at serien og filmene viser et forvrengt bilde av kjærlighet. 


– Jeg er stolt over hva «Sex og singelliv» har oppnådd for kvinner, men jeg skammer meg over seriens iøynefallende kyniske framstilling av kjærlighet, sier hun til New York Times.

Og det er spesielt en scene som får Cynthia til å rase:

– Jeg husker da den første filmen hadde premiere i London. Scenen der Mr. Big viser Carrie skapet han har bygget til henne, fikk hele salen til å klappe. Jeg synes det var skammelig. Det er kanskje et sterkt ord, men jeg ble faktisk skremt, sier hun, og fortsetter:

– Er dette det kvinner tror er ekte kjærlighet? En mann som har nok penger til å gi deg en walk-in-garderobe?
 
Den nevnte scenen ble også kritisert da filmen kom, blant annet av The New Yorker's Anthony Lane (51).

– Ikke bare kjøper Mr. Big en penthouseleilighet til Carrie – han tilbyr henne også plass til alle skoene og kjolene sine. «Jeg kan bygge et større skap til deg», sier han, som om det var en bindende betingelse for harmoni i kjærlighetslivet deres: Hvis han bygger det, så kommer hun, skrev han den gang.

– Det skumleste var lyden som steg opp fra publikum da han viste henne skapet. Gisp, flagrende stønn og ved siden av meg; to damer som applauderte.

LES OGSÅ: Står over tantens begravelse for Brads skyld