BRUKTE SEG SELV: Både Aylar Lie (24), Kristin Spitznogle (36) og Sandra Lyng-Haugen (21) valgte å bruke bilder av deg selv i boligannonsene sine.
BRUKTE SEG SELV: Både Aylar Lie (24), Kristin Spitznogle (36) og Sandra Lyng-Haugen (21) valgte å bruke bilder av deg selv i boligannonsene sine. Vis mer

Er dette de beste selgerne?

Her er kjendisene som bruker seg selv som PR.

Publisert
SEHER.NO: Norske kjendiser synes at det å kjøpe eller selge leilighet er like slitsomt som oss andre, og noen har prøvd å gjøre det enklere med å reklamere på orginale måter.

Flere norske kjendiskvinner har valgt å bruke bilder av seg selv i boligannonser i håp om å skaffe seg et sted å bo eller å selge boliger.

Robinson-deltager og glamourmodell Cathrine Aschim (26) la for knappe to uker siden en annonse på Finn.no, hvor hun forsøkte å leie ut sin leilighet sentralt i Oslo ved hjelp av lettkledde bilder av seg selv. Selv hadde Aschim ingen betenkeligheter med å legge ut de avslørende bildene i boligsammengengen.

- Hvorfor ikke? Jeg tenkte vel egentlig at siden andre gjør det - da kan vel jeg gjøre det også, fortalte hun til Seher.no, men forsikret om at hun ikke kom til å stille opp lettkledd på visning også.

- Nei, der foretrekker jeg nok å ha klærne på. Det blir ikke noe undertøysshow der i gården!

- Mistforstått bruk av kjendisstatusen
PR-ekspert Trond Albert Skjelbred mener at denne typen markedsføring ikke alltid trenger å være positivt for kjendisene, og spesielt ikke når det er snakk om å kaste klærne i boligannonser.

- Det er vanvittig harry! sier Skjelbred som til daglig jobber i kommunikasjonsbyrået Nor PR.

- De spiser opp sin egen troverdighet på å bruke seg selv i alle sammenhenger. Å promotere seg selv på den måten er litt misforstått bruk av sin egen kjendisstatus, sier han til Seher.no.

Senere kom det fram at Cathrine Aschim kan ha brutt loven når hun la ut det pikante bildet i annonsen sin. 

- Man bruker en kvinnekropp som blikkfang, og det kan være problematisk. Og ja, det kan være i strid med loven, fortalte seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo Torkel Gjedrem, til Seher.no.

- En komikveld
Da sexekspert og psykolog Kristin Spitznogle (36) skulle selge huset sitt i Tromsø i fjor sommer, valgte hun å annonsere på en særegen måte.

Med flere bilder av seg selv i boligannonsen, både på kontoret, i garderoben og i granskauen utenfor huset, håpet Spitznogle å sette fart på boligsalget.

Sexologen mente i ettertid at hun ble utsatt for en meglertabbe da fotografiene av henne ble brukt i boligannonsen.

- Spitzsnogle-saken var jo en komikveld i seg selv. Hun påsto jo at det hadde vært en konflikt mellom henne og meglere, og at det egentlig ikke var meningen at bildene skulle brukes. Alle skjønte jo at dette var et spill for galleriet for å få maksimal oppmerksomhet rundt boligen, sier PR-eksperten Skjelbred.

Også tidligere glamourmodell Aylar Lie (24) valgte å bruke bilder av seg selv da hun solgte boligen sin på Finn.no i november i fjor.

"Jeg heter Aylar Lie, er 23 år og er artist. Selv eier jeg en liten leilighet sentralt i Oslo, men den er desverre litt for liten for mine behov. Ønsker derfor å leie en større leilighet", skrev hun i annonsen.

Popprinsessen Sandra Lyng Haugen (21) og tidligere Frøken Norge-vinner Hege Tørresdal (24) benyttet seg også av Finn.no da de søkte krypinn sammen i 2007.

Misbrukt på Finn.no
Men ikke alle kjendisene har bare gode erfaringer med bilder på nettstedet Finn.no.  Selv om Aylar selv la ut bilde av seg selv da hun skulle selge leiligheten sin der, har den tidligere glamourmodellen også opplevd å bli misbrukt på nettstedet. En lettkledd Aylar med hunden Amanda på skulderen var blikkfanget da hunden Theo søkte etter tisper å pare seg med i juni.

Flere norske kjendiser velger å bruke Finn.no når de skal kjøpe eller selge eiendeler, og sist ut var Kjetil Hasselberg (42), kjent fra "Kjetil og Kjartan show", som solgte leiligheten sin med "konegaranti".

Også den tidligere "Tufte"-stjernen Kenneth Liliengren la ut sin egen salgsannonse på Finn.no for et par år siden hvor han solgte orginale Tufte-klær som var brukt av Kenneth selv.

Se kjendisenes Finn.no-annonser her:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer