- Er det noe rikingene mangler? Ja, penger!

Karisma og sjarme har de, men man finner mer overdådighet i «Luksusfellen» enn i «Norges rike».

«KAN RIKDOM GI LYKKE?», «hvordan lever egentlig nordmenn med mye penger?» og «hva driver dem?», er spørsmålene som stilles i TV 3s nye serie «Norges rike».

HER MØTER MAN «dronningen av St. Tropez», Edna Falao, som «gir søren i hva folk synes», Sverre «Jeg står aldri i kø uansett hvor i verden jeg er» Goldenheim, aluminiumsgründeren Jan Ivar Vik, som har et hus så sterkt inspirert av 80-tallets palmetapeter og lys, at man nærmest forventer at Tony Montana fra Scarface skal hoppe fram og rope «Say hello to my little friend», og sist men ikke minst kleskongen Ørnulf Høyer, som sjarmerende oppsummerer sitt liv slik:

- Er det noe Ørnulf Høyer mangler? Nei, det er det ikke!

MEN ER DET NOE «Norges rike» mangler? Tja, endel av dem mangler i hvert fall penger.

Dette blir på mange måter den hjemlige og mannsdominerte versjonen av «Norske Hollywoodfruer», både i konsept og innhold.

PREMIERESENDINGEN ER BLOTTET for livsbekymringene resten av oss ikke har råd til å gi blaffen i. Man kommer nært nok til at man får et inntrykk av at det er mer enn badebasseng, eksklusivitet og kanapéer som opptar de første fire av de sju rikingene vi møter i serien, men man får også følelsen av at det ikke er så mye mer man trenger å vite om dem, bortsett fra hvor rike de egentlig er - for det får man aldri opplyst. Selv deltakerne har reagert på tittelen etter at den ble lansert.


- Jeg må bare si med en gang at jeg er ikke rik. Det var ikke tittelen i begynnelsen og jeg hadde ikke tenkt til å være med på programmet, men ble overtalt. Jeg er ikke rik, men lever med rike mennesker og lever av de også, sier Edna Falao til Seher.no.

Til Side2 nylig uttalte 72-åringen at hun hadde passet bedre i «Luksusfellen». Hun fikk støtte av Ørnulf Høyer, som har puttet mesteparten av pengene tilbake i bedriften.

DET SOM IKKE MANGLER
i serien er ufrivillig humor, som slike serier er avhengig av for å fungere. Og rikingene selv ser heldigvis ut til å inneha den selvironien det kreves for å by på seg selv på denne måten.

KARISMA OG SJARM til tross, spørs det om disse rikingene ikke er litt for normale og lever litt for lite overdådig til at man trenger å se dem ukentlig. Og kanskje er de for mange til at man virkelig får Maria Montazami-forelskelsen i en av dem, som var ett av suksesskriteriene til «Svenske Hollywoodfruer».

(Anmeldelsen er basert på første episode) 

«Norges Rike» sendes på TV 3 mandager 20.30. Få full oversikt over TV-kvelden i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.