Martin Alexander Bjercke:

«Er det dette som er livet mitt nå?»

Coronapandemien har tæret på CLMD-Martins karriere, men ikke like fullt på privatlivet.

ÆRLIG: Elektronika-artist Martin Alexander Bjercke snakker ut om coronapandemiens innvirkning på foreldrelivet og karrieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÆRLIG: Elektronika-artist Martin Alexander Bjercke snakker ut om coronapandemiens innvirkning på foreldrelivet og karrieren. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at coronapandemien har berørt alle og enhver. DJ, produsent og tidligere «The Voice»-dommer Martin Alexander Bjercke (32), kjent under artistnavnene Danielle og CLMD, er intet unntak.

Den ellers så travle 32-åringen har nå måttet gire ned på artistlivet, og tatt ting mer som det kommer. Det har ført til at snarøyingen kan vie mer av tiden til familien - og til sønnen Alf Gustav (1).

CAREW: Fotballstjerna venter barn sammen med kjæresten Pernille Juvodden. Vis mer

Mer tid til å være pappa

- Det var en «blessing in disguise» at det skjedde akkurat nå, forteller småbarnsfaren i et intervju med Budstikka.

- Jeg har gått fra å være b-menneske til å levere i barnehagen og være i studioet ved halv ni-tiden. Før jobbet jeg til langt på natt, nå sørger jeg for å være med på legging og alt det hyggelige som skjer om kvelden også. Jeg har vært veldig meg og mitt, nå har jeg fått et nytt perspektiv, fortsetter han.

PAPPALIVET: Martin Alexander Bjercke har viet mye av tiden til sønnen og familien under coronaperioden. Her på den røde løperen før Spellemannprisen 2017 i Oslo konserthus. Foto: Audun Braastad / NTB
PAPPALIVET: Martin Alexander Bjercke har viet mye av tiden til sønnen og familien under coronaperioden. Her på den røde løperen før Spellemannprisen 2017 i Oslo konserthus. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Bjercke at han var bekymret det første året.

- Jeg kjente litt på angsten av ikke å ta del i hans første år. Nettopp fordi det var så mye planlagt i 2020. Men det snudde, deler han ærlig.

Til NRK P3 er «Trouble»-artisten åpen om det kontrastfylte livet mellom konserter og bleieskift. Å være pappa er ikke en dans på roser, påpeker han.

- Man hører hvor fantastisk det er hele tiden, og sånn sett føler man seg ført bak lyset. I min situasjon har jeg satset og ofret ekstremt mye for min karriere. Og så kommer det et barn i livet ditt som krever alt av tiden din. Da går du fra å spille konserter for masse mennesker til å stå med bæsjebleier opp til albuen. «Er det dette som er livet mitt nå, liksom?», sier 32-åringen i intervjuet.

- Leit

Til tross for den tunge tiden yrkesmessig under corona, har Bjercke blitt nominert til «Årets låt» på P3 Gull med låten «Dance» sammen med Martin Tungevaag (27).

32-åringen utga dessuten nylig albumet «The Importance of Dancing Like an Idiot». På toppen av det hele har DJ-en hatt 70 millioner nye streams på Spotify det siste året.

«THE VOICE»-DOMMER: Bjercke har tidligere vært dommer i de siste sesongene av sangprogrammet «The Voice». Her er han avbildet sammen med Morten Harket, Lene Marlin og Yosef Wolde-Mariam i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB
«THE VOICE»-DOMMER: Bjercke har tidligere vært dommer i de siste sesongene av sangprogrammet «The Voice». Her er han avbildet sammen med Morten Harket, Lene Marlin og Yosef Wolde-Mariam i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Til Se og Hør innrømmer elektronikaartisten at han savner konserter og fysiske møter med mennesker.

- Det er leit når man ikke kan feire milepæler med foreldre og publikum, sier 32-åringen, og legger til:

- Det er scenen som er mitt hjem, og det gjør at man blir litt utsultet på inspirasjon og motivasjon, når situasjonen er som den er.

Holder forholdet privat

Den suksessfulle artisten tilbringer altså mer tid hjemme sammen med forloveden Alexandra Backström (31) og sønnen i coronaperioden.

Like etter fødselen i fjor, møtte Se og Hør Bjercke på den røde løperen i forkant av P3 Gull.

PAR: Bjercke og kjæresten Alexandra Backström har vært kjærester siden 2015. Her er de avbildet under ELLE-festen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PAR: Bjercke og kjæresten Alexandra Backström har vært kjærester siden 2015. Her er de avbildet under ELLE-festen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det er voksent. Det er lite søvn, mye bæsjebleier, ellers mye kos og kjærlighet. Så det er fantastisk bra, sa han stolt den gangen.

Småbarnsforeldrene fant lykken med hverandre i 2015, et halvt år etter at DJ-en og artist Sandra Lyng hadde gjort det slutt.

Backström har i flere år jobbet som modell, og i 2013 ble hun kåret til Miss World Norway.

Gravidnyheten valgte paret å holde hemmelig i mange måneder, noe de utdypet overfor Se og Hør.

- Vi prøver å skille litt mellom privatliv og artistliv, og Alexandra er vel egentlig ikke så opptatt av å leve i rampelyset på den måten, så vi har tenkt at det er hyggelig å kunne holde det privat, fortalte Bjercke.

LES OGSÅ: Om graviditeten: - Dårlig samvittighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer