«Truls à la Hellstrøm»:

Episode stoppet

Ukens episode stoppes midlertidig, etter at Mattilsynet har startet tilsyn på en av gårdene som ble besøkt i programmet.

UTSATT: Denne ukens episode av «Truls à la Hellstrøm» er foreløpig utsatt, og TV 2 sier det skal vurderes om de skal sende episoden. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
UTSATT: Denne ukens episode av «Truls à la Hellstrøm» er foreløpig utsatt, og TV 2 sier det skal vurderes om de skal sende episoden. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tirsdag skrev TV 2 at episoden der duoen besøker Valdres, har blitt byttet ut med neste ukes episode. Svendsen og Hellstrøm besøker en gård i Valdres, og senere har Mattilsynet avdekket alvorlige forhold på gården, og de har fått inn flere bekymringsmeldinger.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen skriver i en e-post til Dagbladet at de ble gjort kjent med bekymringsmeldingene gjennom mediene.

- TV 2 ble sist helg gjort oppmerksomme på at Mattilsynet, på bakgrunn av bekymringsmeldinger rundt dyrevelferd, i slutten av oktober gjennomførte et tilsyn på en av gårdene «Truls à la Hellstrøm»-produksjonen besøkte i Valdres i juli. Vi ble kjent med dette gjennom en sak trykket i Avisa «Valdres» på lørdag, uttaler Haldorsen.

På bakgrunn av dette, valgte TV 2 å ta episoden ut av skjemaet, og erstatte den med neste ukes episode.

- Nå vil vi bruke litt tid på å vurdere om vi vil sende dette programmet på et senere tidspunkt eller ikke, forteller Haldorsen.

Klipp fra «Hellstrøm rydder opp»: Eyvind Hellstrøm blir forbanna på eieren av restauranten han prøver å rydde opp i. Vis mer

- Ingen mistanker

Haldorsen forteller at produksjonen ikke hadde noen mistanker om problemer ved dyreholdet da de besøkte gården.

TV 2 sier at det gjøres grundige vurderinger knyttet til hvilke steder som besøkes i programmet. Da produksjonen pågikk var det ikke kommet noen bekymringsmeldinger om den aktuelle gården i Valdres, sier Haldorsen.

- De vi velger å besøke, skal både ha høy kvalitet på råvarene og god drift. Det betyr også god dyrevelferd. Vi gjør en grundig vurdering av kvaliteten på råvarene og driften hos produsenten i forkant av besøk til gårder og andre råvareprodusenter. Vi hadde kun positive opplevelser med denne leverandøren og produktet. På det tidspunktet vi var i Valdres hadde det ikke kommet noen bekymringsmeldinger. Det kom flere måneder senere, sier Haldorsen.

Populær duo

«Truls à la Hellstrøm» har siden starten i 2017 vært en seersuksess. I programmet reiser Svendsen og Hellstrøm verden rundt med et mål om at Svendsen skal lære å lage mat.

Programmet har vunnet to priser for beste underholdningsprogram under «Gullruten». Seertallene har vært jevnt over gode, og i forrige sesong hadde premieren et snittall på 375 000 seere, skrev Kampanje.

I årets sesong måtte turene imidlertid gå innenlands som følge av coronapandemien.

- Trenger en pause

Duoen har i løpet av turene blitt veldig gode venner, og elsker å jobbe sammen. Likevel kan det bli for mye av og til. Svendsen uttalte til Dagbladet i 2018 at de begge trenger en pause fra hverandre.

- Eyvind og jeg er gode venner, som liker å reise sammen. Men vi begge trenger en pause fra hverandre etter hvert program, som tar en uke å lage, sa Svendsen til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Hun dalte ned fra himmelen til meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer