- Enten dauer jeg, eller så sier det stopp

Skuespillerlegenden Espen Skjønberg vil stå på så lenge han kan.

FORTSETTER TIL DET SIER STOPP: Skuespillerlegenden Espen Skjønberg har ingen planer om å legge karrieren på hylla, til tross for at han nå har fylt 86 år.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
FORTSETTER TIL DET SIER STOPP: Skuespillerlegenden Espen Skjønberg har ingen planer om å legge karrieren på hylla, til tross for at han nå har fylt 86 år. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  I en alder av 86 år har skuespillerlegenden Espen Skjønberg opplevd det meste innen norsk underholdningsbransje.

Til våren spiller Skjønberg, som filmdebuterte allerede i 1937 i «Fant» og har medvirket i nærmere 60 film- og tv-produksjoner, en av hovedrollene i oppsetningen «Fool for Love», som har premiere på Nationaltheateret 12. januar 2011.

Her spiller han en sjalusigal 80-åring og elskeren til Kari Simonsens rollefigur. 

Seher.no fikk ta en prat med skuespillerlegenden, da Nationaltheateret holdt vårlansering onsdag denne uken. Og en humoristisk Skjønberg kunne da avsløre at han har flere likhetstrekk med rollefiguren, og at han har opplevd å være svært sjalu i løpet av livet

- Haha, ja, det har jeg vært. Jeg tror jeg har gjennomlevd de fleste stadier av et kjærlighetsliv i min tid, sier stjernen, som mistet skuespillerkona Mona Hofland Skjønberg i fjor vinter.

Selv om han for lengst har forbigått pensjonsalderen, mangler det ikke på roller for den spreke 86-åringen, som til neste år også blir å se i NRK-serien «Erobreren».

Og til Seher.no forteller han at det er flere grunner til at han har klart å opprettholde karrieren og arbeidsgløden så lenge. 

- Det handler vel først og fremst om at jeg liker å jobbe. Jeg er veldig glad i jobben min, og det tror jeg er viktig, sier han.

- Har du merket alderen på kroppen de siste årene?

- Nei, egentlig ikke. Sånn rent praktisk så tar det lengre tid å lære tekst, men ellers går det veldig mye som før. Det er ikke så store forandringer, sier han.

Ifølge Skjønberg har han ikke tenkt på eller bestemt seg for når han skal legge opp.
 
- Nei. Det er ikke jeg som bestemmer det. Enten så dauer jeg, eller så sier det stopp. Så lenge jeg kan holde på med det jeg synes er interessant her i livet, så kommer jeg til å fortsette. Det mest interessante jeg vet er å spille komedie, og jeg kommer nok til å stå på så lenge jeg kan, eller så lenge jeg får spørsmål om å være med da, humrer han.

- Og hvordan er det med helsen?

- Helsen er bra. Jeg  klarer meg fint, smiler han.

«Fool for Love» har premiere på Nationaltheateret 12. januar 2011.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Mona Hofland har gått bort


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer