LEVER UT DRØMMEN: Reinert Olsen flyttet fra Norge til Los Angeles for å følge drømmen sin om å bli en suksessfull regissør i Hollywood. Det har han klart. Foto: Privat
LEVER UT DRØMMEN: Reinert Olsen flyttet fra Norge til Los Angeles for å følge drømmen sin om å bli en suksessfull regissør i Hollywood. Det har han klart. Foto: Privat Vis mer

- Enrique elsket ideen min

Den norske stjerneregissøren Reinert Olsen skyter onsdag musikkvideoen til Enrique Iglesias.

LOS ANGELES (Seher.no): I løpet av de siste årene har Reinert "Ray Kay" Olsen (30) skapt seg et stort navn i både Norge og USA som en svært dyktig musikkvideoregissør og fotograf.

Han har fått prestisjefulle oppdrag for superstjerner som Beyonce, P. Diddy, Snoop Dogg, Backstreet Boys, Nick Lachey, Christina Milian og Melanie C.

I morgen kan han føre to nye kjendisnavn på CVen sin. Da står nemlig latinokjekkasen Enrique Iglesias (33) og Grammy-vinneren Ciara (23) musikkvideo for tur. Artistene har spilt inn duetten “Taking Back My Love” sammen, og Reinert har fått æren av å skyte videoen til sangen.
 - Hvordan fikk du jobben?  

- Plateselskapet sendte meg låten og lurte på om jeg var interessert. Med to superstjerner på samme video, og en knall-låt, var jeg selvfølgelig det. Jeg sendte dem et manus, og var nervøs på reaksjonen siden det er en litt alternativ type ide. Men heldigvis elsket Enrique ideen, og ba meg ringe ham. Etter en del frem og tilbake booket plateselskapet videoen for et par dager siden, smiler Reinert til Seher.no.

Han har dessverre ikke lov til å si noe mer om selve videoideen, men skryter veldig av popstjernen Iglesias.
 
- Enrique er en utrolig hyggelig fyr. Han ringer meg uten at plateselskapet og managementet er på tråden, og snakker gjerne om andre ting enn videoen. Man skulle jo tro at en som har opplevd så mye suksess som han ville være litt blasert, men han virker heller jordnær og takknemmelig, forteller 30-åringen.

Oppskriften til sin egen suksess tror han inneholder en blanding av talent, hardt arbeid og lidenskap. Etter å først ha jobbet med tv i lengre tid begynte han å lage musikkvideoer for mini-budsjetter i Norge. Gjennom eksperimentering klarte han å skape sin egen stil som etter hvert fanget oppmerksomheten til agenter i USA.

- I 2004 klarte vi å booke den første amerikanske musikkvideoen. Den ble så bra at det oppstod en hype rundt meg i USA, så da bestemte jeg meg for å flytte over hit. Så får vi se hvor lenge det varer. Det er en utrolig hard bransje med knalltøff konkurranse, og tusenvis står i kø bak meg klare til å ta over. Det er en “kill or be killed” mentalitet her, men jeg skal i hvert fall prøve så godt jeg kan.

Mens noen kanskje misunner haugesundsguttens mange stjernemøter, synes Reinert selv at det morsomste med jobben er å sitte i redigeringen og se at alle puslespillet begynner å ta form.
- Jeg elsker å forme resultatet fra ide til ferdig produkt, forklarer han. 

Drømmen er å lage en video som er så fantastisk at absolutt alle prater om den. Han sier at det viktigste er å ikke lage anonyme videoer, men innrømmer at det er vanskelig å lage noe unikt - spesielt med all politikken det er å ta hensyn til i bransjen.
 
- Hva er målet ditt?

- Akkurat nå er planen å ri den hypen jeg har nå så langt som mulig. Men en gang i fremtiden ser jeg for meg at den neste utfordringen er å lage spillefilm. Det blir garantert en heftig utfordring jeg må ta på alvor, forteller han til Seher.no.

I kveld er den talentfulle kjendisregissøren å se i TV2 programmet "Eventyrlige Nordmenn" som er ledet av kompisen Øyvind Fjeldheim (39). Kameratene ble kjent da de jobbet sammen i lokal-tv i Haugesund for 14 år siden, og har vært nære venner siden den gang.

- Det som er litt morsomt er at for rundt syv år siden pitchet vi ”Eventyrlige Nordmenn” til TV 2 med meg som regissør og Øyvind som programleder, men den gangen sa de nei til serien. Heldigvis ombestemte de seg nylig. Da Øyvind sa han ville besøke meg i LA med TV 2s kamerateam tenkte jeg først at han spøkte, men da jeg innså at han var seriøs var det bare å begynne å glede seg til besøket, avslutter Reinert.

Se programmet på TV 2 i kveld kl. 20.00.

Du kan også lese mer om Reinert på hjemmesiden www.raykay.com.

LES OGSÅ: Grandis-reklamen blekner fullstendig