<strong>NYE MÅL:</strong> Christine Koht forteller om nye mål og sier at kampen mot sykdommen setter mange spor. Foto: NTB Scanpix
NYE MÅL: Christine Koht forteller om nye mål og sier at kampen mot sykdommen setter mange spor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Christine Koht:

- Enormt sliten etter ett år som dødssyk

Christine Koht deler ny helseoppdatering med følgerne sine.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble komiker Christine Koht (52) kåret til «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla. Helt siden det i januar ble kjent at hun er alvorlig kreftsyk har den folkekjære tv-profilen stadig oppdatert følgerne sine om hvordan det står til med henne.

Det gjør hun også tirsdag kveld i en lengre video og tekst på sin åpne Facebook-profil.

«Jeg er så takknemlig for alle kjærlige og rørende meldinger fra dere. Jeg har aldri opplevd så mye omsorg i hele mitt liv», skriver hun innledningsvis.

Videre forteller 52-åringen at hun aldri har kjent på hvor dyrbart livet er, og at hun ofte får høre at hun er sterk.

«Men jeg er også svak. Kroppen min er enormt sliten etter ett år som dødssyk. Og kanondose med immunterapi, 1000 milligram kortison over lang tid og tre ganger i koma har gitt meg mange skader og nervesmerter», fortsetter hun.

Nye mål

Koht forteller åpenhjertig om at hun ber til gud om at hun ikke må ta ambulansehelikopter til Rikshospitalet, og at drømmen hennes er en kaffe med kona Pernille Rygg i jula.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Videre ønsker Christine at hun skal klare å kjøpe epler og zalo uten å bli utslitt, og at hun øver på dette ved å gå lenger og lenger inn i butikken.

«For en av de verste nerveskader jeg har fått er i øynene. Så i dag er ikke målet tomatpuré, men å gå fra frukten og servelaten til zalo og oppvaskbørste».

Til teksten har Koht også delt en lengre video hvor hun forteller om hvordan det er å gå på butikken og øve seg. Bare det å komme seg på butikken har vært et mål i seg selv for 52-åringen.

I slutten av oktober kunne nemlig Koht dele et gledelig innlegg, hvor hun fortalte at hun hadde vært ute i frisk luft for første gang på nesten ett år.

«I dag er første gang jeg er ute i LUFT på elleve måneder. Tenk det! Bare etter en dag så er jeg nær mitt første mål - å gå til Rema for å kjøpe min egen frukt (og kanskje litt julebrus, ja og magerost)», skrev hun på sin Facebook-profil den gang.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Fikk pris

Da hun for noen uker siden vant pris som «årets forbilde» for sin åpenhet, var det en tydelig beveget Koht som mottok budskapet.

- Tusen takk, det er så rørende. Det er det som skjer når man er syk, at man er så lettrørt. Nå lo vi i stad, også begynner vi å gråte. Men jeg må bare si tusen takk, fordi jeg får lov til å vinne denne prisen. Og det føler jeg at jeg kan dele med hele Norge, sa Koht fra rommet sitt på Sunnaas sykehus, der hun nå bor.

Til Se og Hør fortalte 52-åringen at hun er takknemlig for prisen, og beskrev den som oppmuntrende og inspirerende.

- Det er så mange som støtter og heier på meg, det er nesten overveldende, og det viser vel at å være åpen om vanskelige ting gir veldig mye tilbake, selv om det kan virke litt skummelt.

LES OGSÅ: Tore Petterson brannskadd: - Et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer