Totto Osvold minnes i takknemlighet

Enkens siste hilsen

Den myke stemmen fra Ålesund har stilnet, og mange kolleger og venner ville ta farvel med nestoren i norsk underholdning.

DEN SISTE REISE: Venner og familie bærer ut kisten til Totto Osvold. Foto: Morten Eik / Se og Hør
DEN SISTE REISE: Venner og familie bærer ut kisten til Totto Osvold. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk radio og fjernsyn hadde ikke vært det samme uten innsatsen til Totto Osvold. Ålesunderen var ansatt i NRK fra 1965 til 2006, og i det meste av tiden i radioens underholdningsavdeling.

Den myke stemmen

Han er nok mest kjent for å ha ledet «Nitimen» og «Reiseradioen», og for å ha introdusert Bjørn «Stutum» Sand (94) for det norske folk, samt å være med å utvikle Harald Heide-Steen juniors rollefigurer som ubåt-kapteinen og Spantax-flygeren.

Lørdag 3. juni gikk han bort etter en tids sykdom, 81 år gammel. Torsdag 15. juni ble han stedt til hvile fra Vestre Gravlund Nye kapell.

Raus og morsom

En rekke profiler fra hans tid i NRK var på plass for å ta farvel. Blant dem var tidligere programleder Ole Torp (71), som gikk av med pensjon i statskanalen i 2021.

- Totto var stor, raus og morsom. Jeg og kona mi feiret nyttårsaften sammen med ham og familien flere ganger, forteller Torp.

Han var med å bære kisten etter bisettelsen, og har bare gode minner om sin gode venn.

- Jeg lærte mye av Totto. Ikke minst om hvordan man skal forholde seg til publikum. Han var aldri blærete og tok det med knusende ro og et smil når fremmede henvendte seg til ham, legger Torp til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer