Beate Eriksen og Toralv Maurstad:

Enkens siste farvel

Beate Eriksen uttaler seg etter teaterlegendens bortgang.

SOLID STØTTE: Skuespiller og regissør Beate Eriksen var en god støtte for ektemannen Toralv Maurstad mens han levde - og helt til det siste. Her er de avbildet sammen for noen år tilbake. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SOLID STØTTE: Skuespiller og regissør Beate Eriksen var en god støtte for ektemannen Toralv Maurstad mens han levde - og helt til det siste. Her er de avbildet sammen for noen år tilbake. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 4. november kom beskjeden om at skuespiller og teaternestor Toralv Maurstad var gått bort , 95 år gammel.

Maurstad var en sentral skikkelse i norsk teaterliv gjennom over 50 år, og ble tildelt en rekke ulike priser for sitt virke i årenes løp.

Privat etterlater han seg sønnen Peder Maurstad, og kona Beate Eriksen (62), som også er skuespiller. I likhet med ektemannen var hun i flere år å se i TV 2s populære såpeserie «Hotel Cæsar».

Støttet ektemannen

De to giftet seg i 1999, og Beate stod ved Toralvs side gjennom sykdom og helseutfordringer som med tiden gjorde seg gjeldende for skuespillerlegenden.

Da dødsfallet først ble kjent, forholdt kona Beate seg taus. Nå bryter hun imidlertid tausheten overfor Se og Hør. I den eksklusive saken på Se og Hør Pluss kommer det frem at Beate også var ved ektemannens side til det siste.

- Jeg kan bekrefte at jeg var med Toralv helt til slutten, og jeg holdt rundt ham helt til det siste. Men jeg orker ikke å snakke noe mer om det akkurat nå, fremholder en sorgtung Beate overfor Se og Hør.

DØD: Den folkekjære skuespilleren ble 95 år gammel. Video: Dagbladet TV Vis mer

Våren 2016 ble Toralv rammet av hjerneslag mens han befant seg på praktgården sin i Nordfjordeid. I månedene som fulgte brukte han mye tid på opptrening og rehabilitering - også den gang med kona som en god støtte.

BRYTER TAUSHETEN: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør, eller på Se og Hør Pluss. Faksimile: Se og Hør
BRYTER TAUSHETEN: Les mer i tirsdagens utgave av Se og Hør, eller på Se og Hør Pluss. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Hun har vært helt fantastisk i denne perioden. Beate er helt fenomenal, og har hjulpet meg mye de siste månedene, sa Toralv til Se og Hør høsten 2016.

Nytt slag

I fjor ble teaterikonet på ny rammet av slag, og den siste tiden han levde bodde han på pleiehjemmet Fagertun i Hadeland.

Selv om det betød at han og Beate ikke lenger kunne bo sammen, understreket kona overfor Se og Hør i fjor høst at hun var så mye som mulig til stede for ham:

- Nå er jeg på Hadeland tre fulle dager i uken og hjemme på jobb de andre fire. For meg er det noe av det viktigste å ha god energi når jeg er på Fagertun, man må være 100 prosent til stede hele tiden. Fordi Toralv er så «på», sa Beate Eriksen den gang.

Hvordan kona hjalp og støttet Toralv helt til det siste, kan du lese mer om på Se og Hør Pluss.

Torsdag denne uken blir Toralv Maurstad stedt til hvile fra Oslo Domkirke, på statens bekostning.

LES OGSÅ: I tårer: - Jeg er veldig preget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer