Beate Eriksen og Toralv Maurstad:

Enkens siste farvel

Beate Eriksen uttaler seg etter teaterlegendens bortgang.

SOLID STØTTE: Skuespiller og regissør Beate Eriksen var en god støtte for ektemannen Toralv Maurstad mens han levde - og helt til det siste. Her er de avbildet sammen for noen år tilbake. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SOLID STØTTE: Skuespiller og regissør Beate Eriksen var en god støtte for ektemannen Toralv Maurstad mens han levde - og helt til det siste. Her er de avbildet sammen for noen år tilbake. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 4. november kom beskjeden om at skuespiller og teaternestor Toralv Maurstad var gått bort , 95 år gammel.

Maurstad var en sentral skikkelse i norsk teaterliv gjennom over 50 år, og ble tildelt en rekke ulike priser for sitt virke i årenes løp.

Privat etterlater han seg sønnen Peder Maurstad, og kona Beate Eriksen (62), som også er skuespiller. I likhet med ektemannen var hun i flere år å se i TV 2s populære såpeserie «Hotel Cæsar».

Støttet ektemannen

De to giftet seg i 1999, og Beate stod ved Toralvs side gjennom sykdom og helseutfordringer som med tiden gjorde seg gjeldende for skuespillerlegenden.

Da dødsfallet først ble kjent, forholdt kona Beate seg taus. Nå bryter hun imidlertid tausheten overfor Se og Hør. I den eksklusive saken på Se og Hør Pluss kommer det frem at Beate også var ved ektemannens side til det siste.

- Jeg kan bekrefte at jeg var med Toralv helt til slutten, og jeg holdt rundt ham helt til det siste. Men jeg orker ikke å snakke noe mer om det akkurat nå, fremholder en sorgtung Beate overfor Se og Hør.

Våren 2016 ble Toralv rammet av hjerneslag mens han befant seg på praktgården sin i Nordfjordeid. I månedene som fulgte brukte han mye tid på opptrening og rehabilitering - også den gang med kona som en god støtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer