Enken: - Dette hadde ikke Arne ønsket

Men Arne Næss-biografiens forfatter mener ingen kan bestemme hvilke historier som skal skrives i ettertid.

Enken: - Dette hadde ikke Arne ønsket
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I september, to år etter Arne Næss bortgang, kommer biografien «Arne Næss. Et liv» skrevet av Truls Gjefsen. Forfatteren har brukt to år på å fordype seg i den kjente nordmannens liv og har snakket med mange av dem som kjente ham best. En som ikke vil fortelle om Næss, er hans enke Kit Fai Tsui Næss (61). Hun mener at hennes tidligere ektemann ikke ville likt den nye boken.

- Arne ønsket ikke dette. Jeg har ikke snakket med noen biografer og ærer hans ønske ved ikke å uttale meg om ham, sier Tsui til Seher.no.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hvorfor filosofen ikke ønsket bøker om sitt liv.


- Næss var i sin fulle rett til å ha ønsker for sitt ettermæle, og enken har rett til å holde det hun lovet ham. Men ingen kan bestemme hvilke historier som skal fortelles i ettertid. En så offentlig person som Næss er interessant for mange. Dermed måtte biografien komme før eller senere, sier biograf Truls Gjefsen til Seher.no.


Forfatteren har selv møtt Arne Næss ved flere anledninger og hadde ifølge Aftenposten filosofen som et forbilde da han deltok i den grønne bevegelsen på 1970-tallet. Gjefsen har tidligere skrevet bøker om Peter Chr. Asbjørnsen, Hans Børli og Finn Alnæs og fikk oppdraget om Næss-boken av forlaget Cappelen Damm.

Boken vil blant annet handle om Næss som ung filosof, hans interesser og ekteskap og barn.

- Han var helt klart en einstøing. Han kalte seg selv rar, og med det avvæpnet kritikken. Han hadde ingen utpregede sosiale antenner, og gjorde rare ting, som å dytte tilfeldige folk på gata, har Gjefsen tidligere uttalt til Dagbladet.
  
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Gripende avskjed med Næss  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer