DØDE: Peaches Geldof forlovet seg med rockeren Thomas Cohen i 2011. Sammen fikk de to sønner. Foto: NTB Scanpix.
DØDE: Peaches Geldof forlovet seg med rockeren Thomas Cohen i 2011. Sammen fikk de to sønner. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Peaches Geldof:

Enkemannen åpner seg om konas herionoverdose

- Jeg ble ikke overrasket da jeg fant henne død.

Publisert

(Seoghør.no): I midten av april 2014 kom den tragiske nyheten om at Peaches Geldof hadde blitt funnet død i sitt hjem i London etter en heroinoverdose.

Hun ble bare 25 år gammel, og etterlot seg ektemannen Thomas Cohen (26) og deres to små sønner Astala (4) og Phaedra (3).

Nå åpner enkemannen seg om tiden etter dødsfallet, som han beskriver som en «dypt traumatiserende» periode, og øyeblikket da han fant kona død.

PÅ RØD LØPER: En gravid Peaches på rød løper med ektemannen i februar 2013. Foto: NTB Scanpix
PÅ RØD LØPER: En gravid Peaches på rød løper med ektemannen i februar 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ble ikke overrasket da jeg fant henne død. Den gang tenkte jeg: «Ja, selvfølgelig måtte du gjøre dette,» forteller han til den tyske avisa Bild, ifølge Contactmusic.com.

Videre minnes Cohen at han fikk en umiddelbar trang til å gi barna lunsj for å forhindre at han selv skulle knekke fullstendig sammen.

- En time etter at jeg fant henne, husker jeg at barna skulle ha mat. De trengte lunsjen sin. Så jeg satte dem rundt bordet og tok yoghurt og banan ut av kjøleskapet, deler han.

I etterkant har rutinen i å oppdra sønnene hjulpet ham å komme seg gjennom sorgen.

Peaches hadde i lang tid slitt med narkotikamisbruk, men skal ha stoppet da hun ble gravid. Et par måneder før hun døde skal hun likevel ha begynt å ruse seg igjen.

- I ettertid tror jeg at hun trodde barna ville fylle tomrommet, men det er bare ikke slik det fungerer. Heroin er et stoff som får deg til å føle noe som er bedre enn selve livet. Det er en forferdelig ting; Du mater kroppen med noe som tar liv av deg, forklarer han, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRT FORHOLD: Sir Bob Geldof og Peaches Geldof stod nær hverandre, og han visste om dattrens rusproblemer, men klarte ikke redde henne. Bildet er tatt i 2009. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Sir Bob Geldof og Peaches Geldof stod nær hverandre, og han visste om dattrens rusproblemer, men klarte ikke redde henne. Bildet er tatt i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forventet at datteren ville dø tidlig

Peaches var datteren til musikeren og Live Aid-generalen, Bob Geldof (65) og avdøde Paula Yates, som selv døde av en heroinoverdose i 2000, da Peaches var 11 år.

Geldof fikk også døtrene Pixie (26) og Fifi (33) med Yates før hun forlot ham for INXS-vokalisten Michael Hutchence.

Etter at Hutchence tok sitt eget liv i 1997 og Yates døde tre år senere, adopterte Geldof eks-konas datter Tiger Lilly (20) slik at hun kunne vokse opp med halvsøstrene sine.

MYE SORG: 14 år etter at moren Paula Yates døde av en heroinoverdose, led Peaches (på fanget hennes) samme skjebne. Foto: NTB Scanpix
MYE SORG: 14 år etter at moren Paula Yates døde av en heroinoverdose, led Peaches (på fanget hennes) samme skjebne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Med Paula, så var det verre da hun forlot meg enn selve dødsfallet. Det fikk meg til å innse at kjærlighet ikke er nok, fortalte 65-åringen i et radiointervju i 2015.

Men på lik linje med datterens ektemann, ble heller ikke han overrasket da Peaches ble funnet død.

- Med Peaches var det annerledes. Jeg forventet det nesten. Måten hun levde livet sitt på. Det er ingenting du kan gjøre med det.

Bob Geldof, som vurderte selvmord etter datterens dødsfall, har tidligere avslørt at han visste at datteren slet med narkotikamisbruk.

- Selvfølgelig visste jeg om det, og vi snakket mye om det sammen. Hun var veldig modig, for modig. Hun hadde et vilt sinn som for eksempel kunne fokusere intenst på en bok, og bare konsumerte og absorberte. Men ellers var hun ikke i kontroll. Hun visste hva livet handlet om, og Gud velsigne henne, hun prøvde hardt å nå dit. Men hun klarte det ikke, har han tidligere fortalt.

LES OGSÅ: Pamela: - Han er i fengsel og det gjør det litt vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer