Prins Harry og prins William:

Enige om fordelingen

Slik skal utbyttet fra prinsesse Dianas minnefond fordeles mellom sønnene, prins William og prins Harry.

ENIGE: Prins William og prins Harry har blitt enige om hvordan midlene fra moren Dianas minnefond skal fordeles mellom dem. Her er de avbildet sammen med hertuginne Kate i 2017. Foto: NTB Scanpix
ENIGE: Prins William og prins Harry har blitt enige om hvordan midlene fra moren Dianas minnefond skal fordeles mellom dem. Her er de avbildet sammen med hertuginne Kate i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har snart gått 23 år siden prinsesse Diana døde på brutalt vis i en bilulykke i Paris. Den verdensberømte prinsessen ble bare 36 år gammel, og hele verden sørget over det overraskende og tragiske dødsfallet.

Prinsesse Diana engasjerte seg sterkt i veldedighet - et engasjement de to sønnene prins Harry (35) og prins William (38) har ført videre.

Nå har de to prinsene blitt enige om hvordan de skal fordele inntektene fra morens minnefond mellom seg, skriver The Guardian. Avisen skriver at enigheten om hvordan fremtidig utbytte skal fordeles, er et ledd i at de to brødrenes veldedige aktiviteter har blitt skilt fra hverandre.

Avtalen om enighet ble underskrevet i desember i fjor, mellom The Royal Foundation, som er prins William og hertuginne Kates (38) veldedige organisasjon, og Sussex Royal Foundation, som har vært prins Harry og hertuginne Meghans (38) veldedige organisasjon frem til de trakk seg tilbake tidligere i år.

Avtalen kom altså på bordet bare en måned før Meghan og Harry kunngjorde sin kongelige exit i starten av januar i år.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Lik fordeling

Ifølge Evening Standard skal enigheten ha kommet på plass 18. desember, og skal ha gått ut på at de to veldedige organisasjonene skulle dele fremtidig utbytte fra Dianas minnefond likt mellom seg.

Nå som Sussex Royal Foundation er oppløst etter at Meghan og Harry trakk seg fra sine kongelige plikter, vil utbyttet gå til en annen veldedig organisasjon som hertugen selv velger, ifølge Evening Standards opplysninger.

Prinsen skal ha bedt om at hans del av midlene skal gå til organisasjonen Sentebale, som han selv har grunnlagt, og som jobber med å redusere hiv og fattigdom i flere afrikanske land.

MEGHAN: Hertuginnna går rettens vei for å hindre navneavsløring. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Avisen skriver også at Dianas minnefond ikke lenger driver aktiv pengeinnsamling, men organisasjonen mottar fra tid til annen arv og donasjoner, hvor hoveddelen av pengene går til veldedige organisasjoner valgt av William og Harry.

Skilte lag

Tidligere hadde de to hertugparene en felles veldedighetsorganisasjon med navnet The Royal Foundation, men i juni i fjor ble det kjent at Meghan og Harry trakk seg ut for å etablere sin egen, selvstendige organisasjon.

Da hadde William, Harry og konene deres samarbeidet tett i organisasjonen, som ble opprettet i 2009. Siden i juni i fjor har William og Kate drevet organisasjonen videre under navnet Royal Foundation.

- Hertugen og hertuginnen av Sussex vil etablere sin egen veldedig organisasjon med overgangsstøtte fra The Royal Foundation. Samtidig vil begge parene fortsette å jobbe sammen med prosjekter i fremtiden, blant annet med organisasjonens mentale helseprogram, het det i kunngjøringen fra Kensington Royal den gang.

Meghan og Harry etablerte på sin side Sussex Royal Foundation - som nå altså er avviklet. De siste månedene har hertugparet imidlertid opprettet en ny veldedig organisasjon med navnet Archewell.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Lider fortsatt etter Dianas død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer