Birgit Skarstein og Helene Spilling:

- Eneste normale faktoren i livet mitt

Birgit Skarstein og Helene Spilling har bodd sammen det siste året, men får ikke særlig mye tid sammen.

HEKTISK HVERDAG: Birgit Skarstein og Helene Spilling er begge travle både før, under og etter jul. Foto: Privat
HEKTISK HVERDAG: Birgit Skarstein og Helene Spilling er begge travle både før, under og etter jul. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at samboer-duoen Birgit Skarstein (32) og Helene Spilling (25) legger bak seg et innholdsrikt år.

Mens førstnevnte rodde seg inn til OL-gull under Paralympics, stakk proffdanser Spilling av med serien i «Skal vi danse» sammen med Simon Nitsche (29).

Når Se og Hør snakker med de bare kort tid før jul, avslører de begge at de overhodet ikke ligger på latsiden selv om de har jobbet beinhardt tidligere i år.

Om de roer helt ned i jula, er heller ikke sikkert.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer

Satser

For mens Spilling åpner eget dansestudio, satser Skarstein mot ski-VM på hjemmebane allerede 12. januar.

- Det blir kjempespennende, og det var jo ganske absurd å komme hjem fra Tokyo og så omstille seg og begynne på ny oppkjøring, innrømmer Skarstein, og legger til:

- Men jeg gjør så godt jeg kan.

Av naturlige årsaker har duoen ikke så altfor mye tid sammen hjemme i leiligheten i Oslo. Mens idrettsutøveren tilbringer mest tid på fjellet for tida, er Spilling som regel å finne i dansestudioet som hun pusser opp og gjør klart for undervisningstimer.

- Vi kan jo si at begge er sånn praktisk og rent fysisk opptatt med det vi driver med fordi vi faktisk må være der det skjer. Når vi nå først er hjemme sitter vi og jobber med veldig mye logistikk, forklarer Skarstein.

Begge har både papirarbeid, eposter og organisering som må på plass. De får derfor som regel bare kvelden sammen - hvis de begge er i hovedstaden.

SATSER: Birgit satser mot ski-VM også gjennom jula. Foto: Privat
SATSER: Birgit satser mot ski-VM også gjennom jula. Foto: Privat Vis mer

- Vi har begge to lange dager, men har samtidig valgt oss yrker som krever mye personlig innsats. Da er det egentlig fint at begge lever den livsstilen, mener Skarstein, noe Spilling sier seg enig i.

- Ja, det hadde jo vært trist hvis den ene satt hjemme og venta. Birgit har vært mye borte i det siste, så jeg sa nylig at «kan du ikke bare komme deg hjem snart, jeg holder på å daue her hjemme», sier proffdanseren.

Dette koster satsinga

De er også enige i at selv om de har mye å holde på med når de først er hjemme også, liker de seg best når samboeren er hjemme.

- Det er liksom noe med det å bare være sammen, selv om vi ikke gjør ting sammen. Det er en stor forskjell - å ha noen å komme hjem til. Vi trenger ikke henge, bare det at Birgit er der er bedre, sier Spilling.

- Men hva koster det da, å satse slik som dere gjør?

GIR ALT: Birgit ligger ikke på latsida selv om hun vant OL-gull tidligere i år. Foto: Privat
GIR ALT: Birgit ligger ikke på latsida selv om hun vant OL-gull tidligere i år. Foto: Privat Vis mer

- Sosialt liv, svarer Spilling raskt, og fortsetter:

- Men samtidig så hadde jeg følt mer på det om alt var åpent. I og med at det er strengt med coronasituasjonen igjen så føler jeg meg nesten heldig som har noe å holde på med.

Skarstein tok seg selv i å tenke at det ikke hadde noen praktisk konsekvens for sitt liv da de nye coronarestriksjonene nylig ble innført.

HJMME HOS: Birgit Skarstein er blant deltakerene i denne ukens episoder av «4-stjernes middag», og der viser hun frem hjemmet. Video: Discovery+ Vis mer

- Jeg lever helt isolert og møter bare Helene og de jeg trener med. Akkurat som Helene sier så krever det mye fokus og dedikasjon å leve på denne måten. Men det er veldig kjipt å se samfunnet rundt stenge, selv om det ikke spiller noen rolle for meg, mener hun.

- Men det er leit at ikke andre får levd, jeg hadde unnet folket å få festa litt. Samtidig trenger ikke de som er spesielt sårbare å være like isolert fordi alle passer på igjen.

FORHOLDSREGLER: Samboerduoen med hjemmetesting. Foto: Privat
FORHOLDSREGLER: Samboerduoen med hjemmetesting. Foto: Privat Vis mer

Skarstein føler seg fryktelig heldig for å ha Spilling som samboer og venn.

- Hadde jeg ikke hatt henne hadde jeg ikke møtt noen andre enn de jeg trener med. Hun er jo den eneste normale faktoren i livet mitt nå, fortsetter hun.

Vil bo sammen videre

Duoen har bodd sammen i om lag ett år nå. På spørsmål om hvor lenge de ser for seg å være samboere, svarer de:

- Vi trives veldig godt sammen, og tenker at så lenge vi ikke har så mange andre å bo med, så kan vi bo sammen. Det er koseligere, mener Spilling.

«SKAL VI DANSE»: Aleksander Hetland er med som gjestedanser sammen med Simon Nitsche og Helene Spilling. Vi benytter anledningen til å spørre hva han har gjort siden sist. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer

Skarstein er selvsagt enig, og setter pris på samboerskapet.

- Vi er to ganske sosiale personer, og selv om vi ikke er hjemme sammen hver dag, så snakker vi og tekster hver dag - så vi har mye kontakt, legger hun til.

Isolert jul

Når det gjelder julefeiringa skal den ikke tilbringes sammen. Mens Spilling skal feire med familien, reiser Skarstein til Sjusjøen med ei venninne.

- Jeg skal være der til VM. Jeg må være litt isolert nå opp mot VM, men gjorde det samme i fjor med samme venninne, så dette kan vi, påpeker hun.

JUL: Tone Damli Aaberge skal feire sin første jul i det nye huset på Blommenholm. Video: Viaplay Vis mer

Spilling skal på sin side, i tillegg til feiring med familien, trolig bruke mye tid i dansestudio for å få det helt klart til nyåret.

- Jeg vet også at det er en stor mulighet for at det blir enda strengere igjen, spesielt for voksne, så jeg vil spille inn undervisningsvideoer som folk kan ta på nett. Jeg har jo dette studioet jeg leier og må få ting til å gå rundt. Samtidig vil jeg at folk skal gå gjennomført kursene sine.

STARTER FOR SEG SELV: Helene har valgt å åpne dansestudio etter TV-seieren i høst. Foto: Privat
STARTER FOR SEG SELV: Helene har valgt å åpne dansestudio etter TV-seieren i høst. Foto: Privat Vis mer
FULL RULLE: Helene bruker så å si all tid på å gjøre studio klart for danseundervisning. Foto: Privat
FULL RULLE: Helene bruker så å si all tid på å gjøre studio klart for danseundervisning. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Bebe Rexha: - Jeg føler meg flau

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer