BLE LAM: Dagfinn Enerly ligger nede etter det skjebnesvangre sammenstøtet på Kristiansand stadion, der han brakk ryggen.  Foto: SCANPIX
BLE LAM: Dagfinn Enerly ligger nede etter det skjebnesvangre sammenstøtet på Kristiansand stadion, der han brakk ryggen. Foto: SCANPIXVis mer

Enerly fikk 9,5 millioner

Dagrinn Enerly (34) fikk rekorderstatning etter at han brakk nakken i fotballkamp.

SEHER.NO:  Dagfinn Enerly har fått 9,5 milloner kroner i erstatning, etter yrkesskaden han fikk da han brakk nakken i en fotballkamp mot Start i oktober 2005. Etter episoden har Enerly havnet i rullestol.

- Det har aldri tidligere blitt utbetalt en slik erstatning til en norsk idrettsutøver. Men så har vi heller aldri tidligere hatt en så tragisk sak, sier Knut Riisa, advokaten for forsikringsselskapet Protector til VG.

Gjennom sin advokat, Terje Scavenius, bekrefter Enerly overfor avisen at han er fornøyd med oppgjøret. Han vil imidlertid ikke selv kommentere saken.

Totalrammen for erstatningen er på nesten 20,9 millioner kroner, men 11,4 millioner kroner går tilbake til rikstrygdeverket. De går til å dekke fremtidige utgifter Enerly påfører samfunnet, skriver VG.

Til høsten kommer også hans egen historie om det som har skjedd i bokform. Boken er skrevet sammen med forfatteren Jens Olav Simensen.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.